Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Še slaba urca nas loči do štarta veleslaloma

( 07. 01. 2023 )
Po hladni in jasni noči je Podkoren v sobotnem jutru ovila megla. Prvi tek prvega veleslaloma 59. Zlate lisice se bo pričel ob 9:30, tekmovalke pa se na strmini že pripravljajo na spust.

 

Vitranška strmina je pripravljena za spust najboljših svetovnih smučark. V ciljni areni se počasi zbirajo navijači iz najrazličnejših držav, med katerimi številsko prevladujejo podporniki slovaške smučarke Petre Vlhove. Zanje se je sobotno jutro pričelo že zgodaj ponoči, saj so kar sredi Podkorena zakurili pod lonci, zaradi česar je že pred svitom zrak zapolnil vonj pečene čebule. Obeta se torej navihano vzdušje in srdit boj za zmagovalni podij.

 

Prva bo strmino naskočila Tessa Worley, s številko 2 bo štartala vodilna v skupnem seštevku - Mikaela Shiffrin - za njo pa se bo v boj za zmago podala Lara Gut-Behrami. Sledile bodo Petra Vlhova (4), Marta Bassino (5), Sara Hector (6), Federica Brignone (7), Coralie Frasse Sombet (8), Ragnhild (9) in Katharina Liensberger (10). Od slovenskih tekmovalk se bo na progo prva podala Ana Bucik s štartno številko 20, nato Tina Robnik s številko 38 in Neja Dvornik s številko 53.

Nazaj na seznam