Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Zlata lisica se znova seli v Kranjsko Goro

( 08. 01. 2021 )
V Mariboru premalo snega, v Kranjski Gori preveč. Progo v Podkorenu bo potrebno temeljito utrditi.

”Dokončne odločitve še nismo sprejeli, toda sem 100-odstotno prepričan, da bodo organizatorji iz Maribora, v sodelovanju z lokalnimi smučarskimi delavci, uspeli pripraviti in utrditi progo. Le dogovoriti se še moramo, kako, glede na vremensko situacijo in napovedi,” je po pregledu tekmovalne proge v Podkorenu, kjer je več kot dva metra snega, povedal tekmovalni direktor tehničnih preizkušenj ženskega dela svetovnega pokala Markus Mayr.

Zlata lisica se tako ponovno seli iz Maribora v Kranjsko Goro, kjer je gostovala tudi lani. Potem ko se ponoči ni dovolj ohladilo in v Mariboru niso mogli pognati snežnih topov, se je kontrolor FIS Markus Mayr odpeljal na kontrolo rezervne proge za 57. Zlato lisico v Kranjsko Goro. Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Drašičem, je povedal:

”Narediti moramo načrt, kako naprej. Na žalost, tokrat ni premalo, temveč preveč snega. Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili.”

Nazaj na seznam