Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Zlata lisica in predsedovanje Slovenije EU

( 04. 11. 2007 )

"Zagotovo je izvedba tekmovanja v Kranjski Gori nekaj drugega kot je v Mariboru. Prav zaradi tega bomo letos naredili vse, da 44. tekmovanje izvedemo na Pohorju! Ne nazadnje tudi priprave na 43. Zlato lisico na Pohorju niso bile zaman, saj bodo dobra osnova za izvedbo tokratnega tekmovanja;" je začel prvo sejo organizacijskega odbora 44. Zlate lisice generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar.

Kako organizirati še boljše tekmovanje, je večno vprašanje članov organizacijskega odbora, ki so bili v minulih desetletjih že tolikokrat deležni pohval za organizacijo svojega tekmovanja, ki v ženskem svetovnem pokalu nima le najdaljše tradicije, temveč slovi tudi kot ena najboljših tekem. Tokrat se bodo še posebej potrudili pri namestitvi ekip, s čimer je bilo v preteklosti zaradi premalo kakovostnih hotelov v Mariboru nekaj težav in tudi pripomb s strani FIS. Manja Koklič Cigit, vodja odbora za nastanitve: "Maribor je dobil novi hotel in več novih kakovostnih turističnih postelj, tako da najbrž ne bo potrebno iskati prenočitev izven Maribora."

Poudarek 44. Zlate lisice bodo tudi spremljajoče prireditve, med katerimi organizatorji pripravljajo nekaj novosti. Otvoritev tekmovanja bodo z Glavnega trga spet preselili na tradicionalno lokacijo na Trgu svobode.

Poseben pečat Zlati lisici pa bo dalo tudi predsedovanje Slovenije Evropski uniji, saj bo Zlata lisica prva velika mednarodna športna prireditev po prevzemu slovenskega šestmesečnega predsedovanja Uniji.

Nazaj na seznam