Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Zahtevna proga, Hrovatova deveta

( 16. 01. 2021 )
Prvi veleslalom za 57. Zlato lisico je potrdil zahtevnost podkorenske strmine - V vodstvu Marta Bassino - Od Slovenk najboljša Meta Hrovat

Od Slovenk je z zahtevno podkorensko strmino, zelo poledenelo in ves čas v senci, najboljše opravila Meta Hrovat, ki je v Podkorenu tudi doma. Na hišni strmini se je sicer v zgornjem delu še lovila na grudastem ledu, toda z veliko borbenostjo uspela prismučati na deveto mesto, z možnostjo izboljšanja še na drugi progi. Zelo dobro je z visoko startno številko smučala tudi Neja Dvornik (24.), trideseterico pa je prav za rep ujela tudi Tina Robnik.

Najboljša na prvi progi je bila Italijanka Marta Bassino, zmagovalka dveh veleslalomov v tej sezoni. Za stopničke se bodo borile še Michelle Gisin, Petra Vlhova, Mikaela Shiffrin, Tessa Worley in Federica Brignone.

Brez gledalcev, z virtualnim (posnetim) navijanjem ob progi in pri minus 14 stopinjah so bile na prvi progi prvega veleslaloma za 57. Zlato lisico v Kranjski Gori najboljše trenutno najboljše veleslalomistke na svetu. Podkoren ni dovolil presenečenj.

Nazaj na seznam