Novice

Vstopnice, program, prevoz, VIP

( 09. 01. 2019 )
Tri tedne pred 55. Zlato lisico vse po načrtih

Sicer počasi, toda pravočasno za Zlato lisico, prihajajo v formo tudi slovenske smučarke. Žal zaradi poškodbe ne bo Ane Drev, toda zato organizatorji računajo na nastop domačinke Ilke Štuhec. Trening smuka na svetovnem prvenstvu v Areju se sicer začne že v ponedeljek po Lisici, toda z organizacijo prevoza vsestranskih smučark iz Maribora na Švedsko se trudi tudi mednarodna smučarska zveza.

”Organizacijsko poteka vse po načrtih, imamo pa tudi zagotovila upravljavca smučišč Marproma, da bodo pravočasno zasnežili tekmovalno progo,” je na rednem tedenskem sestanku organizacijskega odbora poročal generalni sekretar Srečko Vilar. Ko vodja tekmovanja Mitja Dragšič še čaka konec zasneževanja, pa Vilar že končuje dogovarjanja s sponzorji. V četrtek bo podpisal pogodbo z generalnim sponzorjem 55. Zlate lisice Zavarovalnico Sava in sponzorjem tekmovanja v veleslalomu Novo KBM.

Vstopnice za 55. Zlato lisico so že na prodaj, Prodajajo jih na vseh prodajnih mestih Eventima, naročite pa jih lahko tudi tukaj. Dnevni ogled tekme za odrasle stane 10 evrov, za mladino (od 8 do 18 let) 5 evrov, otroci imajo prost vstop. Vstop v cono 10, ki zagotavlja ogled tekme s tribune in iz ciljne arene, stane 100 evrov. Vstop v VIP šotor z ogledom tekme iz ciljne arene stane 150 evrov. Posebno ponudbo so pripravili tudi za sponzorje in podjetja v posebnem Partner šotoru.

Mestni avtobus številka 6 bo v petek in soboto, 1. in 2. februarja, obiskovalce pod Pohorje vozil brezplačno. Posebno parkirišče za osebna vozila bo urejeno tudi v kadetnici Rudolfa Maistra, od koder bo organiziran prevoz do Snežnega stadiona. Parkirišča pod Pohorsko vzpenjačo bodo rezervirana za vozila z akreditacijami, obiskovalci pa bodo lahko parkirali tudi na strelišču.

Program 55. Zlate lisice

 

Četrtek, 31. januarja

Trg Leona Štuklja

17.15 Koncert skupine Šank rock

18.00 Javno žrebanje startnih številk za veleslalom

18.45 Nadaljevanje koncerta

Petek, 1. februarja

Snežni stadion

10.00 Start 1. vožnje VSL; v odmoru koncert

13.00 Start finalne vožnje VSL

Trg Leona Štuklja

17.15 Koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa

18.00 Razglasitev rezultatov VSL in javno žrebanje startnih številk za slalom

18.45 Nadaljevanje koncerta

Sobota, 2. februarja

Snežni stadion

10.00 Start 1. vožnje SL; v odmoru koncert

13.00 Start finalne vožnje SL

Razglasitev rezultatov slaloma in zmagovalke pokala Zlate lisice.

Nazaj na seznam