Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Vse nared, naj se začne

( 30. 01. 2019 )
Jutri bodo smučarke med 10. uro in 10.45 prosto smučale po tekmovalni progi za 55. Zlato lisico - Vse po načrtu - Veliko zanimanje za Zlato lisico - Krožni promet pod Pohorjem

Na zadnji novinarski konferenci pred 55. Zlato lisico sta novinarjem v hotelu Arena najnovejše informacije o tekmovanju posredovala generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar in vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Mitja Dragšič: ”Delo na progi poteka po načrtu, ki smo ga sprejeli že po snežni kontroli. Markus Mayr, direktor FIS za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala, si je danes ogledal progo in je bil zelo zadovoljen. Ves čas spremljamo vremenske razmere in glede na njih sprejemamo potrebne odločitve. Smučarke si bodo jutri med 10. uro in 10.45 ogledale progo in lahko tudi prosto smučale po njej. Kar se nas tiče, se Zlata lisica lahko začne!”

Srečko Vilar: ”Tudi vse druge organizacijske stvari potekajo brez zapletov in po načrtu. Doslej je akreditiranih že štiri tisoč oseb, tudi to priča o zanimivosti Zlate lisice. Najavilo se je 250 novinarjev in 150 članov tehničnih služb medijskih hiš. Za izvedbo tekmovanja bo skrbelo 600 ljudi. Prijavljenih je 116 tekmovalk, s spremljevalci šteje tekmovalni del 325 oseb. Na Zlati lisici bo tudi predsednik države Borut Pahor, iz Vlade so doslej prihod najavili podpredsednik vlade in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, zunanji minister Miro Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer. Slovaško veleposlaništvo je najavilo slovaškega premiera, ki ga bosta spremljala minister za notranje zadeve in prometni minister. V petek si bo veleslalom organizirano ogledalo 3.000 slovenskih šolarjev. Računamo, da bo pod Pohorjem v dveh dneh okrog 20 tisoč gledalcev. Veliko je zanimanje tudi za televizijski prenos Zlate lisice, ki ga bo v dogovoru z Infrontom, lastnikom TV pravic, izvedla kot vedno TV Slovenija. Neposredno bodo Zlato lisico prenašale televizije v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Slovaški, Norveški, Švedski, Švici, Finski, preko Eurosporta v celotni Evropi in Aziji, v ZDA pa NBC.”

 

Prometna ureditev v času Zlate lisice

Srečko Vilar: ”Promet pod Pohorjem bo urejen krožno. Na koncu Pohorske ulice bo kontrola, naprej bodo spustili le avtomobile z oznakami organizatorja, drugi pa bodo usmerjeni do parkirišča na starem strelišču. Ko bo to parkirišče polno, jih bodo redarji usmerili do dodatnega parkirišča v Kadetnici, od koder bo urejen brezplačni prevoz do spodnje postaje vzpenjače. Prav tako bo v dogovoru z mariborsko občino in novim mariborskim županom mestni avtobus številka 6 v petek in soboto od 7. do 16. ure vozil brezplačno. Marprom je za to zagotovil 11 avtobusov, ki bodo tako vozili neprekinjeno. Za akreditirane osebe smo uredili poseben prevoz, na relaciji hotel Mercure (Piramida) - Pohorska vzpenjača.”

 

Jure Košir, Katja Koren Miklavec in Alenka Dovžan novi člani Hrama športnih junakov

Jure Košir, Katja Koren Miklavec in Alenka Dovžan bodo postali novi člani Hrama športnih junakov Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Slavnostni sprejem za prve dobitnike olimpijskih odličij pod slovensko zastavo bo v četrtek, 31. januarja, na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Omenjena trojica alpskih smučarjev se bo pridružila 56 velikanom slovenskega športa, ki so bili doslej sprejeti v hram junakov. Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru bodo v četrtek ob 18. uri najprej opravili žreb startnih številk za veleslalom pred prihajajočo Zlato lisico, nato bo sledila slovesnost s podelitvijo pokalov ob umestitvi v Hram.

Slovesnosti se bosta udeležila tako Košir kot Koren Miklavčeva, Dovžanova pa bo priznanje prejela pozneje, na letošnjem pokalu Vitranc v Kranjski Gori.

DŠNS je s Hramom športnih junakov, ki domuje v zelenem ringu ljubljanske dvorane Stožice, začelo leta 2011, ko je kot prva na prireditvi Športnik leta vanj uvrstilo telovadca Leona Štuklja in Miroslava Cerarja, najboljša slovenska športnika prejšnjega stoletja.

Nazaj na seznam