Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Vse je nared za odlično tekmo

( 13. 02. 2020 )
V polni Kranjski Gori čaka tekmovalke morda najboljša proga v celi sezoni

Dva dneva pred tekmo so pozabljene že vse težave, ki so jih organizatorji morali premagati v zadnjem tednu dni, ko je padla odločitev o selitvi iz Maribora na rezervno progo v Podkorenu. Kranjska Gora je zaradi počitnic polna, zato je bilo izredno težko zagotoviti prenočišča za celotno karavano svetovnega pokala. Pravzaprav je bilo še najmanj težav s progo … Ekipi Zlate lisice in Pokala Vitranc sta družno odlično utrdili progo, zato generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar napoveduje, da bo ”ena najboljših tekem v celotni sezoni svetovnega pokala”!

Srečko Vilar: ”Snega je dovolj in je tudi zelo dobro utrjen. Že zdaj lahko rečem, da bodo vse tekmovalke imele enakovredne razmere, kar je zelo pomembno tudi za slovenske smučarke. Ker je vremenska napoved ugodna, vabimo navijače, da jih pridejo množično bodrit v sončno Kranjsko Goro v soboto ob 10. uri in v nedeljo ob 10.15.”

Po celotni dolžini proge so že postavljene zaščitne ograde, vsi objekti pa stojijo že tudi v cilju. Ob tribuni za gledalce so organizatorji postavili velik šotor, ki bo razdeljen na tri dele, za tekmovalke, VIP in partnerje organizacijskega odbora.

Tekmovalke bodo snežno podlago preizkusile v petek ob 10. uri, ko se bodo lahko dvakrat spustile po podkorenski strmini. Zatem bodo v okviru svojih ekip trenirale na sosednjih smučiščih, tudi v Italiji in Avstriji.

Srečko Vilar: ”Le za javno žrebanje v Kranjski Gori nam je žal zmanjkalo časa za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj. Žrebanja bodo tako v okviru sej vodij ekip, za veleslalom v petek ob 17. uri v hotelu Rose na Bledu, za slalom v soboto v Kranjski gori v hotelu Ramada.”

Tekmovalke so nastanjene na Bledu, nekatere ekipe pa so si izbrale bližnje hotele v Italiji in Avstriji. V Kranjski Gori, ki je zaradi počitnic polna, so imeli organizatorji velike težave z zagotovitvijo prenočišč za FIS, Infront (TV in marketing), spremljevalne ekipe in organizacijske ekipe. A Manji Koklič, ki je včasih tudi sama tekmovala na Zlati lisici v Kranjski Gori, je na koncu uspelo vsem zagotoviti prenočišča.

Žal je kar nekaj vabljenih, predvsem med politiki, ki so že potrdili prihod na Zlato lisico v Mariboru, odpovedalo obisk tekme v Kranjski gori. V Podkorenu tako ne bo niti častnega pokrovitelja 56. Zlate lisice predsednika države Boruta Pahorja.

Srečko Vilar: ”Prihaja pa direktorica FIS Sarah Lewis, kar nam je v posebno čast, nasploh pa tudi v Kranjski Gori pričakujemo lep obisk gledalcev iz vse Slovenije, pa tudi Italije, Avstrije, Slovaške … Akreditacijska pisarna bo v prostorih ASK Kranjska Gora. S Kranjskogorci tudi sicer odlično sodelujemo. Tako bo za promet in varnost poskrbljeno enako kot na Pokalu Vitranc, njihovi člani bodo tudi prevzeli skrb za to. Za akreditirane osebe bo urejen krožni promet z vozili Porsche Slovenije med Kranjsko Goro, hotelom Kompas, in Podkorenom, ciljno areno. Gledalce pa glede na napovedano sončno vreme vabimo, da uporabijo lepo urejeno peš pot, seveda pa bodo urejeni tudi parkingi v Podkorenu. Vse, ki so kupili vstopnice za Zlato lisico v predprodaji preko Eventima, pozivamo, da jih izkoristijo v Kranjski gori. Čeprav je Lisica doma v Mariboru in samo gostuje v Kranjski gori, vabljeni v soboto in nedeljo v Podkoren, navijat za naše in za vse druge najboljše alpske smučarke na svetu!”

Nazaj na seznam