Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Več snega, manj mraza

( 09. 12. 2021 )
Pri Arehu več kot meter snega, zasnežen snežni stadion in 40 topov ob progi pa čakajo na večji mraz

Na Pohorju že dolgo v začetku decembra ni bilo takšne zimske pravljice, vseeno pa organizatorji 58. Zlate lisice po nočnem sneženju, ki je dobro pobelilo Maribor, nestrpno pogledujejo v nebo. Pričakovali so vsaj 48 ur mraza, dobili pa vsaj 20 centimetrov snega. A novi sneg bo le dobro namočil smučišče, za tekmovanje pa Zlata lisica potrebuje sneženje iz topov.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: ”Zaupamo Marpromu, da bo uspel narediti sneg, zato smo v pričakovanju mraza vse sile usmerili v druge priprave. Smo optimisti, saj tudi marketinške aktivnosti potekajo po načrtu. Snežna kontrola je 30. decembra, do takrat mora biti na progi dovolj snega za sklepno prepariranje proge po novem letu.”

Bernard Majhenič, direktor Marproma: ”Zasneževalni sistem smo od lani močno izboljšali. Po celotni dolžini proge smo razporedili kar 40 topov in nabavili nove vodne črpalke, ki so do petkrat močnejše od starih. Vsi topovi so avtomatski, tako da se vključijo, ko je primerno nizka temperatura, vsaj minus 3 stopinje. Izkoristili bomo vsako sekundo, ko bo vreme dopuščalo zasneževanje.”

Marko Rataj, vodja smučišč: ”Na Arehu je meter novega snega in odlična smuka, zato smo lahko še povečali kapacitete zasneževalnega sistema na progi za Zlato lisico. Do Trikotne jase smo uspeli narediti že dobro podlago, spodaj pa računamo, da bomo lahko zasneževali vsaj ponoči. Čeprav bo prišla še odjuga, verjamem, da bo dovolj časa in mraza za pripravo celotne proge do doline.”

Nazaj na seznam