Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Tekmovalke preizkusile dobro pripravljeno progo

( 15. 01. 2021 )
Organizatorji z veliko količino vode uspeli utrditi progo v Podkorenu - Slovenke dobro razpoložene pričakujejo domačo tekmo za svetovni pokal

”Snega je toliko, da je teren nekoliko drugačen, kot sem ga vajena,” je bila presenečena Meta Hrovat, ko je preizkusila progo v Podkorenu, dobesedno na svojem hišnem pragu. Podobno je ugotovila tudi Ilka Štuhec: ”Ni tako strmo, kot se spominjam. To je dobro, ker je proga dobro utrjena in bo omogočala tudi višjim startnim številkam napadalno smučanje.”

Štiri dni je 65 smučarskih delavcev iz Maribora in Kranjske Gore zalivalo podkorensko strmino, na kateri je bilo več kot dva metra mehkega snega. ”Sneg je dobesedno požiral vodo. A pomagalo nam je tudi mrzlo vreme, tako da je zdaj proga res zelo trda,” je bil z opravljenim delom svoje ekipe zadovoljen vodja proge Andrej Rečnik.

”Tekma bo zelo zanimiva, ker bo zelo zahtevna. Snežna podlaga je trda, toda vrsta snega se spreminja, zato bo potrebno veliko prilagajanja. Poznavanje terena bo zelo pomembno. Res se veselim kar dveh veleslalomov tukaj,” je ogled proge sklenila Meta Hrovat, ki računa, da bo prav na Zlati lisici končala serijo slabših rezultatov na zadnjih tekmah. V veleslalomu je odlično začela sezono v Soeldnu, zdaj pa bo v Kranjski Gori skušala znova krojiti vrstni red med najboljšimi. Lani je bila na tej progi tretja.

Foto: Aleš Fevžer

Nazaj na seznam