Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Sobotni veleslalom Zlate lisice bo odprla Tessa Worley

( 06. 01. 2023 )
Na današnjem žrebu štartnih številk si je prvo štartno številko pred množico navijačev izžrebala Tessa Worley, ki se bo na progo spustila pred Mikaelo Shiffrin in Laro Gut-Behrami. Prvi tek se bo v Podkorenu pričel ob 9:30.

 

Kranjska Gora je danes zvečer odmevala z vzkliki navijačev, ki so spremljali javni žreb štartnih številk najboljših 16 veleslalomistk svetovnega pokala FIS. Pred več sto navzočimi si je prvo štartno številko izžrebala Francozinja Tessa Worley, s številko 2 se bo na strmino podala vodilna v skupnem seštevku - Američanka Mikaela Shiffrin - za njo pa se bo v boj za 45. veleslalomski pokal 59. Zlate lisice spustila Švicarka Lara Gut-Behrami. Za stopničke se bodo tokrat potegovale tudi tri domače lisičke - Ana Bucik s štartno številko 20, Tina Robnik s številko 38 in Neja Dvornik s številko 53.

 

Jutrišnja tekma bo še posebej napeta, saj Shiffrinova ne lovi zgolj izenačitve rekorda za največ ženskih zmag v svetovnem pokalu, temveč sta s Worleyevo trenutno izenačeni v skupnem številu veleslalomskih zmag (16), s prvim mestom pa bi hkrati osvojila tudi rekord za največ veleslalomskih zmag na tekmah Zlate lisice. Kljub temu v ciljni strmini ni pričakovati Ameriških zastav, saj bodo najbolj glasno tudi letos vzklikali Slovaški navijači, ki so v Kranjsko Goro v izjemnem številu prišli podpreti Petro Vlhovo.

 

Zanimivo tekmo pričakuje tudi vodja ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol, ki je na današnjem srečanju vodij ekip ponovno pohvalil trud mariborske organizacijske ekipe »Po nekaj toplejših dnevih in tekmovanju v Zagrebu se zelo veselimo zimskih temperatur. Letošnje gostovanje je nekoliko posebno – čeprav je za progo tudi tokrat odlično poskrbela mariborska organizacijska ekipa, je bila organizacija tekmovanja veliko bolj umirjena kot sicer, ko se Zlata lisica v Kranjsko Goro prestavi tik pred zdajci zaradi neugodnih razmer na pohorski strmini.«

 

Vremenske napovedi ostajajo še naprej ugodne, saj se pričakuje hladna in jasna noč, ki bo poskrbela za dodatno utrditev snežne podlage. Štart bo s 1175 metri nadmorske višine tokrat nekoliko nižje kot preteklo leto, višinska razlika med štartom in ciljno areno pa znaša 320 metrov. Novost so tudi edinstvena LED štartna vrata, ki bodo ponudila edinstveno vizualno kuliso za najboljše svetovne smučarke ter hkrati obiskovalcem na prizorišču in gledalcem v več kot 18 državah po vsem svetu prikazoval izbrane ikone slovenskega turizma. Projekt je rezultat sodelovanja organizacijske ekipe in agencije SPIRIT Slovenija, krovnega partnerja 59. Zlate lisice, čigar cilj je s skupnimi močmi Slovenijo predstaviti kot deželo vrhunskih športnikov, kot izjemno inovativno, tehnološko napredno in pametno gospodarsko ter turistično destinacijo.

Nazaj na seznam