Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Snežni topovi streljajo

( 21. 12. 2021 )
Končno mraz - Odločilno zasneževanje se je začelo - Devet dni pred snežno kontrolo

Devet dni pred snežno kontrolo se je Maribor končno prebudil ob streljanju snežnih topov. Potem ko so bile to zimo vse vremenske napovedi na spodnji poseki proge za 58. Zlato lisico napačne, so imele vsaj v odločilnem trenutku prav, opolnoči se je dovolj ohladilo, da se je 60 avtomatskih snežnih topov ob progi vključilo in začelo bruhati sneg. A vseeno ni šlo brez težav, saj je na zgornjem delu proge začela nagajati elektrika …

Vremenska napoved obeta dovolj mraza za delovanje zasneževalnega sistema še do petka zjutraj. V treh dneh, brez novih zapletov, bi lahko progo zasnežili dovolj, da bi bil kontrolor FIS dan pred novim letom zadovoljen. Za konec tedna in preko božiča je namreč spet napovedana otoplitev, tik pred silvestrovim naj bi snežilo, zatem pa naj bi se spet ohladilo. Na ta način bi lahko 58. Zlata lisica po dveh zaporednih gostovanjih v Kranjski Gori ostala v Mariboru.

Bernard Majhenič, direktor Marproma: ”V zadnjih sedmih letih se ni zgodilo, da ne bi bilo decembra inverzije, ki bi omogočila zasneževanje spodaj. Te tri dni mraza moramo zdaj maksimalno izkoristiti.”

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: ”Vse druge organizacijske dejavnosti dobro potekajo, zato je zdaj res najbolj pomemben mraz. Časa je še dovolj za organizacijo tekme v Mariboru.”

Nazaj na seznam