Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Snežna kontrola: zelena luč za sklepne priprave

( 22. 01. 2019 )
Markus Mayr zelo zadovoljen s količino in kakovostjo snega - Načrt sklepnih priprav za vrhunsko tekmo pod Pohorjem

Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske, je osebno pregledal tekmovalno progo, celo dan prej kot predvideno. V cilju je bil nato zelo zadovoljen z opravljenim delom. Organizatorji 55. Zlate lisice so tako dobili zeleno luč za sklepne priprave. Zlata lisica bo v Mariboru!

Markus Mayr, snežni kontrolor FIS: ”Na kratko: imate zeleno luč! Sedaj lahko začnete sklepne priprave na tekmo v Mariboru. Snega je dovolj, je tudi kakovosten, potrebno ga je le še utrditi, za kar je še dovolj časa in tudi vremenska napoved je za to ugodna. Z vodjo tekmovanja in upravljavcem smučišča smo naredili načrt sklepne priprave proge, uporabili bodo teptalce in vodo, tako da sem prepričan, da se nam v Mariboru obeta 1. in 2. februarja odlično tekmovanje za Zlato lisico. Dvanajst let prihajam že sem in v tem času sicer še nisem imel časa, da bi podrobneje spoznal Maribor, toda zato sem si pridobil veliko prijateljev, tako da se vselej rad vračam. Veseli me, da so razmere na progi takšne, da bo tekma lahko v Mariboru. O kakovosti snega pove dovolj tudi to, da proge še ne bomo zaprli, da bo rekreativna smuka na snežnem stadionu možna vse do nedelje oziroma v zgornjem delu še v ponedeljek.”

David Kastelic, predsednik organizacijskega odbora 55. Zlate lisice: ”Zelo smo veseli dobre novice, da bo tekma v Mariboru. V organizacijskem smislu imamo vse pod kontrolo in vemo, kaj vse moramo še postoriti do 1. februarja. Vsi se bomo maksimalno potrudili, tudi zaradi naše Ilke, ki se je odločila, da bo nastopila v veleslalomu, kljub bližnjemu svetovnemu prvenstvu na Švedskem, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. To bo pika na i vrhunski tekmi, zato pozivam vse, da pridete spodbujat Ilko Štuhec in vse naše smučarke.”

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Hvala Markusu Mayru, za zeleno luč in za vse nasvete ter načrt zadnjih priprav. Pokazali smo, da se znamo dogovorit in ekipno povezat, zato sem prepričan, da nas čaka vrhunska Zlata lisica.”

Marko Rataj, predstavnik upravljavca smučišč Marproma: ”Zelo nas veseli, da lahko sedaj organizacijskemu odboru predamo teren v takšnem stanju. Od sredine decembra smo izkoriščali vsako uro, v teh mejnih razmerah, za zasneževanje. V primerjavi s preteklimi leti imamo vsaj 30 odstotkov več snega. Proizvedli smo dobrih 40 tisoč kubičnih metrov snega, v okrog 160 urah. V veliko pomoč nam je bil novi sistem zasneževanja, s hladilnimi stolpi in novimi avtomatskimi topovi, zato smo lahko izkoristili vsak trenutek, ko je temperatura padla pod minus 2 stopinji.”

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: ”Za Zlato lisico velja veliko zanimanje in današnja zelena luč pomeni, da se sedaj lahko lotimo še sklepnih priprav za tekmovanje v Mariboru. Zanj je prijavljenih že 27 držav s 130 tekmovalkami. Med njimi je tudi Ilka Štuhec, ki bo nastopila na svojem terenu. Zahvala Markusu Mayru, ne le za današnje pohvale glede priprave snega, temveč za pomoč, ki nam jo nudi že dolga leta, prav tako pa tudi za štiri topove, ki jih je FIS po njegovi zaslugi podarila Mariborskemu Pohorju, in z njimi sedaj razpolaga Marprom.”

Nazaj na seznam