Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Snežna kontrola: odločitev jutri

( 06. 02. 2020 )
Markus Mayr, snežni kontrolor FIS, je pregledal progo za 56. Zlato lisico, a dokončno odločitev prestavil za 24 ur

Odločitev o usodi 56. Zlate lisice bo znana šele jutri. Snežni kontrolor FIS Markus Mayr je že navsezgodaj pregledal progo, dolgo sestankoval z organizatorji, preverjal vremenske napovedi, se posvetoval z direktorjem ženskega svetovnega pokala Petrom Gerdolom, toda na novinarski konferenci vseeno ni razkril svoje odločitve. Prestavil jo je za 24 ur. ”Zaenkrat smo še v Mariboru,” je dejal.

Markus Mayr, snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor svetovnega pokala za ženske: ”Situacija je zapletena, zato potrebujemo več časa.”

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: ”Odlog odločitve je bil nujen, glede na vremensko napoved, ki napoveduje v začetku prihodnjega tedna ponovno otoplitev. Potrebujemo več informacij, predvsem vremenskih, da se bomo lahko pravilno odločili.”

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Količina snega trenutno ni težava, danes smo tudi uspeli dodatno zasneževati. Problem pa je vreme, kaj se bo zgodilo. Upam, da bo odločitev jutri ugodna.”

Markus Mayr: ”Ne gre le za en dejavnik, pač pa za celoten paket. Napovedan je topel jugovzhodni veter, toda več nam bodo vremenoslovci povedali jutri. Do takrat pa moramo mi narediti načrt, kako se bomo z vremenom spopadli. Če bomo sprejeli prave odločitve, potem je še vedno upanje. Še vedno smo tukaj, v Mariboru, in do jutri bomo preučili vse možnosti ter naredili načrt, kako tekmo organizirati tukaj. Seveda, v dani situaciji bi bilo najlažje reči ne, tekme ne bo. Toda po tolikih letih vemo, da je vse mogoče in da moramo narediti vse, da bo tekma tukaj. Hkrati pa morate tudi razumeti, da gre za svetovni pokal, kjer mora biti vse vrhunsko. Moje delo je, da preverim, ali so dane možnosti, da tako tudi bo. Če ni dovolj dobro, potem moram enostavno reči ne.”

Srečko Vilar: ”Mi čakamo na odločitev. Do takrat delamo vse, da bo tekma v Mariboru. S Kranjsko Goro zato še nismo navezali stikov. Zaenkrat še ne razmišljamo o rezervnem scenariju.”

Markus Mayr: ”Žal moram reči, kar sem videl danes, glede snega, varnosti, vremenske situacije, možnosti za trening pred tekmo, ni mogoče izvesti tekme. Sneg ni dovolj pripravljen, da bi zdržal do prihodnjega tedna, da bi imeli zagotovilo za izvedbo vrhunskega tekmovanja. Zato želimo pridobiti še več informacij, ker potem bo slika morda bolj optimistična.”

Nazaj na seznam