Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Snežni kontrolor FIS prižgal zeleno luč

( 06. 01. 2008 )
Novinarska konferenca v hotelu Arena - Zadovoljni Filip Gartner, Gorazd Bedrač in Srečko Vilar

Filip Gartner, v vlogi snežnega kontrolorja FIS, ki teden dni pred vsako tekmo preveri, ali je proga sposobna gostiti tekmovanje svetovnega pokala, je tokrat imel lahko delo:

"Proga je praktično pripravljena! To pomeni, da bo tokrat Zlata lisica zagotovo v Mariboru! Pohvaliti moram organizatorje, saj so naredili vse, kar je bilo potrebno. Na progi je povsod najmanj pol metra snega, ki je zelo dobro utrjen. Izmeril sem gostoto, ki je med 420 in 460 kilogrami na kubični meter, kar pomeni, da bi lahko bila tekma že zdaj. Sneg je že tudi prepariran z injekcijsko desko. Zaradi vsega tega sem svojo nalogo opravil z lahkoto. Menim, da tudi poslabšanje vremena ne bo ogrozilo proge, saj napovedana otoplitev ne bo takšna, da bi lahko resneje načela tako dobro utrjen sneg."

Filip Gartner je na novinarski konferenci v hotelu Arena po svojem ogledu proge izrazil tudi zadovoljstvo glede prestavitve veleslaloma s tradicionalne proge na novo progo pod sedežnico Poštelo.

"Nova proga je bolj razgibana in zaradi tega bolj zanimiva tako za tekmovalke kot za gledalce. Je tudi nekoliko daljša, saj ocenjujem, da bo čas okrog 1:20, odvisno seveda od postavitve."

Po tako ugodni oceni je bil zadovoljen tudi vodja tekmovanja Gorazd Bedrač:

"Vsi moji sodelavci so se maksimalno potrudili, zahvala gre vsem, zasneževalcem pod vodstvom Milana Šmona in teptalcem pod vodstvom Vlada Buhina. Na sami progi sedaj do srede ne bomo delali več praktično ničesar. V sredo pridejo predstavniki FIS, zato bomo počakali na njihova nadaljnja navodila."

Ker je proga tako dobro pripravljena, se lahko organizatorji posvetijo v zadnjem tednu dni dogajanjem ob progi. Srečko Vilar, generalni sekretar OO:

"Vse priprave so praktično v sklepni fazi, nobenih večjih težav nimamo, do srede bo vse gotovo in pripravljeno!"

V sredo ob 12. uri bo v hotelu Arena tudi zadnja novinarska konferenca organizacijskega odbora pred začetkom 44. Zlate lisice.

Nazaj na seznam