Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Ob podpisu pogodb s pokrovitelji 54. Zlate lisice so organizatorji predstavili potek priprav za tradicionalni smučarski spektakel pod Pohorjem

Maribor, 7. 12. 2017 - v Hotelu Arena je danes potekala novinarska konferenca o pripravah na 54. Zlato lisico, v sklopu katere se je odvil slavnostni podpis sponzorskih pogodb z generalnim pokroviteljem Zavarovalnico Sava, ki jo je zastopal predsednik uprave David Kastelic, in pokroviteljem veleslaloma NKBM,  ki jo je predstavljal direktor poslovanja z gospordarskimi družbami Jernej Močnik. V imenu organizatorjev sta pogodbi podpisala predsednik ASK Branik Boštjan Tancer in generalni sekretar organizacijskega odbora 54. Zlate lisice Srečko Vilar.

 

Predstavniki domačih pokroviteljev so ob tej priložnosti spregovorili o pomenu Zlate lisice in razlogih, zakaj so že vrsto let ponosni sponzorji enega največjih športnih dogodkov v letu:

 

David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava

“Zlata Lisica je po našem mnenju eden najpomembnejših zimskih športnih dogodkov na ravni Maribora, Štajerske in tudi Slovenije. S skupnimi močmi smo se že 53-krat izkazali kot odlični gostitelji in oganizatorji, saj z nadpovprečnimi močmi skrbimo za profesionalno izvedbo tekmovanja ter bogato izkušnjo za obiskovalce. Tudi za nas na Zavarovalnici Sava je to pomemben dogodek v letu, celo eden največjih, na katerega smo še posebej ponosni, saj gre za naš, domač, mariborski dogodek, ki ga pripravljamo v ponos vse Slovenije. Zato ga bomo še naprej aktivno in izdatno podpirali kot pokrovitelji in kot soorganizatorji.”

 

Jernej Močnik, direktor poslovanja z gospodarskimi družbami na NKBM

“Za nas je Zlata Lisica brez dvoma največji športni dogodek v regiji, ki nam omogoča realizacijo naših športno-družbenih prizadevanj ter ob prijetnem druženju in spremljanju nastopov vrhunskih domačih in tujih športnic vzpodbuja tudi poslovno sodelovanje na domači in mednarodni ravni. Zato čestitamo organizatorjem, ki že več kot pol stoletja ta edinstveni dogodek ohranjajo v Mariboru, zato ga nameravamo tudi v prihodnje aktivno podpirati. Želim si, da nam bo v letošnjem letu vreme naklonjeno, in upam, da bodo domače smučarke navzočo publiko ponovno podžigale z izjemnimi rezultati.”

 

Boštjan Tancer, predsednik ASK Branik

“Tekmovanje ima v Mariboru bogato tradicijo. ki je vsekakor vplivala tudi na razvoj in uspeh smučarskega kluba Branik. Zato se v našem imenu zahvaljujem tako sponzorjem kot organizatorjem, za ves trud, ki ga vložijo v uspešno realizacijo. Prepričan sem, da bo ekipa maksimalno izkoristila dane vremenske pogoje in da bomo v sodelovanju z upraviteljem smučišča profesionalno pripravili še eno nepozabno tekmo za svetovni pokal.”

 

Na lovu za novimi rekordi

 

Druga polovica tiskovne konference je bila namenjena seznanjanju s trenutnim stanjem priprav in organizacijskim dogajanjem v prihodnjih tednih, ki jih je navzočim predstavil Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate Lisice: “Priprave za tekmovanje potekajo v standardnih okvirih in v skladu z zastavljeno časovnico. Trenutno smo v zaključni fazi priprav, tako tehnično kot vsebinsko. Že več kot deset dni je vsa potrebna tehnika za zasneževanje na smučišču v pripravljenosti na primerne temperature, da pričnemo z delom na progi. Uspešno smo jo preizkusili in sedaj zgolj čakamo na ugodne vremenske razmere. Vode imamo dovolj in se v zbiralnikih primerno hitro ohlaja. Po naših izračunih bomo za zasneževanje celotne proge potrebovali približno 70.000 m3 snega, ki ga lahko z razpoložljivimi topovi ob primernih razmerah ustvarimo v šestih do sedmih dneh. Pričakujemo, da bo padec temperatur do konca meseca dovolj močan za realizacijo trenutnih načrtov.

 

Trenutno je na tekmovanje za 54. pokal Zlate lisice prijavljenih 213 tekmovalk iz 24 držav ter približno 108 spremljevalcev. Tekmovanja se bodo udeležile vse najboljše tekmovalke, ki se v tej sezoni potegujejo za vodilne uvrstitve v svetovnem pokalu. 54. Zlata lisica bo še posebej zanimiva, saj gre za eno zadnjih tekmovanj pred odhodom na Olimpijske igre v korejskem Pjongčangu, zato pričakujemo, da bomo dosegli in mogoče celo presegli letošnje rekordne številke gledanosti - po podatkih mednarodne smučarske organizacije FIS si je sobotni veleslalom za 53. Zlato lisico ogledalo kar 7.36 milijona gledalcev (s čimer je Zlata lisica zasedla 9. mesto po gledanosti vseh tekem tako v moškem kot v ženskem svetovnem pokalu) in kar 70 % gledanost v Sloveniji.

 

Ob športnem dogajanju bo ponovno poskrbljeno za bogat spremljevalni program z glasbenim dogajanjem, različnimi vsebinami za odrasle in otroke ter javnimi žrebanji štartnih številk, ki vsako leto privabijo na tisoče obiskovalcev v mestno jedro in ob vznožje Pohorja.

 

V letošnjem letu se obeta tudi novost na področju prodaje kart - za nedeljsko tekmo bo na voljo "družinska karta", ki bo v ceni petnajstih evrov zajemala vstop dveh odraslih in dveh otrok. Cene ostalih kart ostajajo nespremenjene - torej 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke za posamezni tekmovalni dan - ter so že na razpolago na vseh prodajnih mestih Eventim.

Nazaj na seznam