Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Shiffrinovi slalom in lisička

( 12. 01. 2017 )
Velik uspeh Slovenk, Ana Bucik z najboljšim časom drugega teka sedma, Ilka Štuhec deseta - Velike pohvale organizatorjem za odlično progo in izvedbo celotne 53. Zlate lisice - Na svidenje 6. in 7. januarja 2018

Mikaela Shiffrin smuča tudi po plastiki! V drugem slalomu ji je količek padel pod smuči, a je to ni zmedlo, temveč je nadaljevala tako, da je v zadnjih metrih popravila zaostanek in prikrajšala Švico za prvo slalomsko zmago po enajstih letih. Američanka je tako osvojila tudi skupno zmago pohorskega pokala.

Toda 6.000 gledalcev na mariborskem snežnem stadionu se je veselilo še pred odločilnim bojem za zmagovalne stopničke. Na drugem slalomu sta bili odlični obe Slovenki, Ana Bucik je naredila največji skok v razvrstitvi, iz petnajstega se je z najhitrejšim časom drugega teka prebila kar na sedmo mesto in do svoje najboljše slalomske uvrstitve v karieri. Zlata lisica je dokončno potrdila, da ima Slovenija spet slalomistko svetovnega formata!

Toda Ano Bucik je do drugega slaloma spodbudila Ilka Štuhec, ki je bila po prvem slalomu enajsta, na drugem pa je sicer zaostala za Bucikovo, a se vseeno še prebila na deseto mesto. Na vsaki tekmi, na kateri je Ilka Štuhec to sezono nastopila, je presenetila! Po zmagah v smukih in kombinaciji ter odličnih uvrstitvah v super veleslalomu, je bila na Zlati lisici odlična še v tehničnih disciplinah!

Na 53. Zlati lisici se je slovenska zmagovalka skupne razvrstitve svetovnega pokala Tina Maze poslovila, Ilka Štuhec pa vsemu svetu oznanila, da ima Slovenija že novo favoritinjo za to prestižno lovoriko. Letos morda še ne, a prihodnjo sezono?!

Zlata lisička je postala Mikaela Shiffrin, druga je bila Švicarka Holdener in tretja Italijanka Moelgg.

Na 53. Zlati lisici pa so zmagali tudi organizatorji. Pohvale za odlično progo in celotno organizacijo so kar deževale. Čeprav je rahlo snežilo.

Nazaj na seznam