Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Shiffrinova sproščeno, Hrovatova odlično

( 17. 01. 2021 )
Na prvi progi nedeljskega veleslaloma za 57. Zlato lisico v vodstvu Američanka Mikaela Shiffrin - Najboljša Slovenka Meta Hrovat na četrtem mestu - Vse štiri Slovenke v finalni vožnji: Dvornik 18., Slokar 24., Bucik 26.

Mikaela Shiffrin je dolgo analizirala svoje smučanje na sobotnem veleslalomu in iskala način, kako opraviti z zelo zahtevno progo. A ni ga našla … Zato si je pred startom dejala le: ”Smučaj sproščeno!” In točno to je bil recept za najtežjo veleslalomsko progo, s katero so se zadnja leta v svetovnem pokalu spopadale najboljše smučarke na svetu. Od starta do cilja ni napadala, temveč le smučala, toda brez napak, mirno, natančno, sproščeno in s spoštovanjem do vitranške strmine. Le takšno smučanje pa je bilo na tako trdi in poledeneli progi tudi hitro.

In Američankin ”recept” je zelo dobro posnemala tudi Meta Hrovat. Že dolgo ni bila v cilju tako zadovoljna, saj je prav na najtežji progi pokazala svoje najboljše smučanje. Velika spodbuda za finalno vožnjo, v kateri se bo Hrovatova s četrtega mesta borila za stopničke in (vsaj) ponovitev uspeha na lanski Zlati lisici v Kranjski Gori, ko si je delila tretje mesto.

Slovenke so ekipno odlično izkoristile prednost domačega terena, saj so se vse štiri uvrstile v finalno vožnjo, Neja Dvornik, ki je v soboto osvojila prve veleslalomske točke, je na 18. mestu, Andreja Slokar, ki je v soboto za las izpadla iz trideseterice, na 24. in Ana Bucik, kljub napakam, na 26. mestu. Zaradi sobotnega padca ni nastopila Tina Robnik, nastopu z zadnjo startno številko pa se je odpovedala Ilka Štuhec.

Nazaj na seznam