Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Selitev se je že začela

( 02. 01. 2022 )
Sodelovanje Zlate lisice in Pokala Vitranc v Podkorenu - V torek začetek preparacije snega - Tekmovalke prihajajo na Bled že v sredo

Drugi dan novega leta se je že začela selitev Maribora v Kranjsko Goro. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič se je že sestal vodjem tekmovanja Pokala Vitranc in kranjskogorskimi žičničarji, mariborska tehnična ekipa bo v ponedeljek dopoldan že delala skupaj s Kranjskogorci na progi, z glavno preparacijo snega, ki ga je dovolj, pa bodo začeli v torek.

Tudi vsa druga organizacijska opravila sicer zahtevne selitve, ki pa jo Mariborčani ponavljajo že tretjič zapored, potekajo po načrtu. Najbolj pomembna je bila zagotovitev prenočišč. Manja Koklič, vodja nastanitev: ”Vse tekmovalke in ekipe bodo bivale v blejskih hotelih, kjer bomo zanje organizirali rdeči mehurček, v katerem bomo imeli popoln nadzor nad covidnimi ukrepi.” Klemen Grgič, vodja akreditacij: ”Za tekmovalke in njihove ekipe bomo akreditacijsko pisarno na Bledu odprli že v sredo zjutraj, ko so napovedani prihodi prvih ekip. Za rumeni mehurček, v katerem bodo novinarji, in modri, organizacijski, bosta pisarni v Kranjski Gori.” Srečko Vilar, generalni sekretar OK: ”Covidni center bomo organizirali v Kranjski Gori, smo že dogovorjeni z Bolnico Jesenice.”

V Podkorenu so že začeli postavljati ciljno areno. V njej bo tudi tribuna, vendar le za vabljene goste, ki bodo vsi akreditirani. Sicer na 58. Zlati lisici ne bo gledalcev. V cilju tako tudi ne bo tradicionalnega šotora VIP, pač pa le šotora za tekmovalke in novinarsko središče. Srečko Vilar: ”Bomo pa v petek in soboto popoldan v Mariboru pripravili kulturno prireditev, saj želimo vsaj tako poudariti, da je Zlata lisica mariborska prireditev.”

Nazaj na seznam