Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Sara Hector premočna zmagovalka

( 08. 01. 2022 )
Ekipni uspeh slovenskih smučark, ki pa se niso borile za vrh - Igra stotink na težki, trdi, zahtevni progi

Vse, razen Sare Hector, so se borile s progo, ki so jo organizatorji zelo dobro pripravili, a nobena se ni borila s Švedinjo. Sara Hector je bila na drugi progi veleslaloma za 58. Zlato lisico premočna, če sta imeli Tessa Worley in Marta Bassino po prvem veleslalomu še upanje, na drugi progi ni bilo dvoma o zmagovalki. Z zahtevno in trdo progo je uspela napadalno in s povečevanjem prednosti opraviti le Švedinja, ki je imela v cilju skoraj sekundo prednosti.

Sicer pa so o uvrstitvah za Hectorjevo odločale stotinke. In te se tokrat niso izšle v slovensko prid, saj sta Tino Robnik, našo najboljšo na osmem mestu, od tretjega mesta ločila le dva zavoja na ciljni strmini. ”Škoda za stotinke, toda vseeno sem zadovoljna, saj sem dobila potrditev, da sem v dobri formi,” je povedala Robnikova.

Meta Hrovat (9.) na ”svoji” progi ni uspela ponoviti uspehov iz lanske in predlanske Zlate lisice v Kranjski Gori, a dve Slovenki med deseterico je vseeno lep ekipni uspeh, ki ga je dopolnila še Ana Bucik s ponovitvijo svoje najboljše uvrstitve v veleslalomu (12.).

Nazaj na seznam