Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Rahlo sneženje končno pognalo topove

( 27. 12. 2008 )

"V ponedeljek začenjamo postavljati objekte v ciljni areni," je napovedal v soboto popoldan vodja tehničnega odbora Drago Rataj. To pomeni, da bo Zlata lisica v Mariboru!

Odločilo je sneženje. Potem ko so v noči na soboto končno začeli izpihovati sneg tudi topovi na spodnjem delu proge, je v soboto zjutraj, ko se je temperatura nekoliko dvignila, začelo še rahlo snežiti. In prav to je bilo odločilno! "Sneg, čeprav pada tako rahlo, nam pomaga. Zaradi njega topovi potrebujejo poldrugo stopinjo manj mraza," se je snega izpod neba razveselil vodja zasneževanja Milan Šmon.

"Še tri noči in imeli bomo potrebno količino snega, torej 30 tisoč kubičnih metrov," se je ugodne vremenske napovedi razveselil vodja tekmovanja Gorazd Bedrač. "Mrzlo bo vse do torka, pa tudi po novem letu je napovedana mrzla fronta."

V 24 urah je 35 snežnih topov, razporejenih po celotni dolžini tekmovalne proge, nasnežilo okrog 10 tisoč kubičnih metrov snega, tako da je bil zgornji del proge zasnežen 80-odstotno, spodnji pa 30. V akumulacijah je vode dovolj. Obeta se, torej, še eno silvestrovanje na progi.

Nazaj na seznam