Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Prva na progo Tessa Worley

( 31. 01. 2019 )
Startne številke Slovenk: 12 Meta Hrovat, 20 Tina Robnik, 31 Ilka Štuhec, 57 Neja Dvornik, 61 Ana Bucik, 65 Desiree Ajlec

Jutri ob 10. uri se bo po veleslalomu za svetovni pokal in 55. Zlato lisico na Pohorju prva pognala Francozinja Tessa Worley, ki je pred dvema letoma, ko je bila Zlata lisica zadnjič v Mariboru, veleslalom sklenila - kot zmagovalka. Glavna favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin ima številko 4, od Slovenk bo prva startala Meta Hrovat, s številko 12.
Mariborčani so ponovno napolnili Trg Leona Štuklja, po letu dni premora, ko je lani Zlata lisica morala na gostovanje v Kranjsko Goro, in pozdravili najboljše smučarke na svetu, med njimi pa tudi dve domačinki. Ilka Štuhec bo jutri na Pohorju v veleslalomu nastopila s številko 31, Katja Koren Miklavec, ki je na olimpijskih igrah v Lillehammerju 1994. leta osvojila bronasto medaljo v slalomu, leto zatem pa je bila na Zlati lisici v slalomu druga, zaostala je le za najbolj uspešno lisičko Vreni Schneider, pa je bila sprejeta v slovenski Hram športnih junakov. Športni novinarji so v hram slavnih, kjer je sedaj že 59 slovenskih športnic in športnikov sprejeli vse tri prve dobitnike olimpijskih medalj za samostojno Slovenijo. Ob Korenovi je slavnostni sprejem pred Mariborčani sinoči doživel tudi Jure Košir, medtem ko Alenko Dolžan ta čast čaka doma, na tekmi za pokal Vitranc.  

Nazaj na seznam