Novice

Ponovno: Marta Bassino in Meta Hrovat!

( 17. 01. 2021 )
Italijanka tudi drugič zmagala na 57. Zlati lisici, Slovenka pa je na svojem hišnem pragu ponovila lansko tretje mesto v Kranjski Gori

Meta Hrovat se je vrnila tja, kjer je bila že v lanski sezoni in že na Zlati lisici! Odlično je smučala že na prvi progi, na drugi pa je na svojem hribu še bolj odločno napadla, naredila na sredini sicer napako, a nato odlično nadaljevala v ciljni strmini in bila druga najhitrejša, kar jo je po slabšem smučanju vodilne iz prvega veleslaloma Američanke Mikaele Shiffrin vrnilo na zmagovalne stopničke. Lani si je na Zlati lisici delila tretje mesto z Wendy Holdener, tokrat pa je bila na drugi progi počasnejša od Marte Bassino le 17 stotink. Odlična spodbuda pred nastopom na svetovnem prvenstvu!

Italijanska smučarka je bila v Kranjski Gori in na 57. Zlati lisici nepremagljiva. Najhitrejša v dveh dneh in v štirih veleslalomskih vožnjah ni bila le na nedeljski prvi progi, kar je v cilju pripisala utrujenosti po sobotni zmagi. Na drugi je nato spet smučala brez napak, kar pa ni uspelo vodilni Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je padla celo na šesto mesto in ”postavila” Meto Hrovat ponovno na zmagovalni oder na domačem pragu.

Med Slovenkami, ki so bile ekipno odlične prav na najtežji, najbolj zahtevni, najbolj trdi in ledeni progi v vsej sezoni svetovnega pokala, je ob Hrovatovi na drugi progi razveselila še Andreja Slokar, ki se je popravila za pet mest. Še mladinki Neji Dvornik se drugi veleslalom sicer ni posrečil najboljše, a zanjo so najbolj pomembne nove točke svetovnega pokala, ki jih je ujela tudi Ana Bucik.

Med zmagovalkami dveh veleslalomov na ”moški” progi v Podkorenu pa je bila tudi 57. Zlata lisica, ki se je sicer morala enajstič seliti iz Maribora, in devetič v Kranjsko Goro, toda ekipa vodje tekmovanja Mitje Dragšiča je s pripravo proge pokazala - prihodnost ženskega alpskega smučanja! Kar osem smučark z visokimi startnimi številkami (nad 46) se je uvrstilo v finalno vožnjo! Zlata lisica je dokazala, da se tekma ne konča, ko je konec prve jakostne skupine. Dokazala je, da je žensko alpsko smučanje najbolj zanimivo na najtežjih progah in snežnih podlagah!

V kombinaciji 57. Zlate lisice je za dvojno zmagovalko Marto Bassino srebrno lisičko osvojila Francozinja Tessa Worley, bronasto pa Švicarka Michelle Gisin. Meta Hrovat je bila v skupnem seštevku obeh veleslalomov peta, za Slovakinjo Petro Vlhovo.

Rezultati nedeljskega veleslaloma za svetovni pokal in 57. Zlato lisico

Novinarska konferenca z zmagovalkami nedeljskega veleslaloma za 57. Zlato lisico

Nazaj na seznam