Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Ponovitev ali povračilo?

( 16. 01. 2021 )
Nedeljski veleslalom za 57. Zlato lisico bo začela Mikaela Shiffrin - Katera bo na zahtevni progi uspela ogroziti Marto Bassino?

Po napornem dnevu, zaradi mraza in zahtevnosti proge, so smučarke počivale, njihovi serviserji pa so jim ostrili robnike, za ene, da ponovijo sobotni uspeh, za druge, da zagrabijo priložnost za povračilo. Ker je prvih dosti manj kot drugih, je za jutri zagotovljen napet in zanimiv nedeljski veleslalom za 57. Zlato lisico.

V dolgi zgodovini Zlate lisice se je le šestkrat zgodilo, da sta bili na programu po dve enaki disciplini, a od tega je bil podvojen le enkrat veleslalom (1996, 2 veleslaloma, 1 slalom). Tokraten dvojni veleslalomski program je priložnost za Marto Bassino, da nadaljuje svojo serijo zmag - vedno, ko se je uvrstila, je v tej sezoni zmagala. Toda predvsem Tessa Worley ji je na sobotnem veleslalomu na drugi progi vrgla rokavico, odpisati pa ne velja niti Američanke Mikaele Shiffrin, ki bo šla jutri prva na progo izpod Vitranca. Petra Vlhova hoče na stopničke, Federica Brignone si hoče povrniti rdečo majico vodilne, Michelle Gisin je v življenjski formi ...

Veliko smučark pa se na današnjem veleslalomu ni borilo s konkurenco, temveč s progo. Ker je tako zahtevnih prog in trdih snežnih podlag v ženskem smučarskem cirkusu premalo, so imele težave z nastavitvijo opreme in prilagajanjem na ekstremne razmere, tako vremenske kot tekmovalne. Zato bo nedelja priložnost za revanšo!

Slovenke na prvem veleslalomu niso razočarale, toda na drugem so lahko (še) boljše. Meta Hrovat je ponovno dobila vrhunske občutke, a na drugi progi se ji ni prižgala zelena luč vodilne. Tina Robnik je preveč izgubila že na prvi progi, Andreja Slokar je za las zgrešila uvrstitev v finalno vožnjo, Ana Bucik ni bila zadovoljna … Zanimivo bo!

Startna lista nedeljskega veleslaloma za 57. Zlato lisico

Nazaj na seznam