Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Polita proga in velik mraz

( 12. 01. 2021 )
65 smučarskih delavcev iz Maribora in Kranjske Gore uspešno utrjuje progo v Podkorenu

Z gasilskimi cevmi je 65-članska ekipa vodje tekmovanja Mitje Dragšiča z vodo natopila celotno veleslalomsko progo za 57. Zlato lisico v Podkorenu. To pomeni, da bo proga trda kot beton, saj se je močno ohladilo, ponoči do minus 20, podnevi minus 15.

Mitja Dragšič: ”Vse poteka po načrtu, kot smo se tudi dogovorili s snežnim kontrolorjem Markusom Mayrom. V treh skupinah smo sneg dobro namočili, pri tem pa nam pomaga tudi vremenska situacija. To je zdaj res prava zima. Danes bomo še na progi, jutri pa postavimo vse zaščitne mreže in ograje. Smučarke bodo pričakale odlične razmere in zahteven veleslalom.”

Brez večjih zapletov poteka tudi selitev tekmovalnega dela Zlate lisice iz Maribora v Kranjsko Goro. Manja Cigit, vodja službe nastanitev: ”Ker so hoteli v Kranjski Gori blizu skupaj, smo morali tekmovalke nekoliko umakniti iz centra. Njihov mehurček, v katerem bo 13 ekip z okrog 250 tekmovalkami in spremljevalci, bo v hotelih Kompas in Lek. V Hitovih hotelih Ramada bomo organizatorji in novinarji, FIS ekipa pa v Skipassu. Vsi ti hoteli so bili zaprti, a je bilo od odločitve o selitvi dovolj časa, da so aktivirale ekipe in bodo pripravljeni pričakali tekmovalke in druge goste.”

Nazaj na seznam