Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Podpis sponzorskih pogodb

( 10. 01. 2019 )
Zavarovalnica Sava je generalni sponzor 55. Zlate lisice - Nova KBM je sponzor tekmovanja v veleslalomu - Na tekmovalni progi že rekreativna smuka

Začelo je snežiti, odprli so smučarsko progo v dolino in v hotelu Arena so organizatorji 55. Zlate lisice podpisali pomembni sponzorski pogodbi, z generalnim sponzorjem tekmovanja Zavarovalnico Sava in sponzorjem tekmovanja v veleslalomu Novo KBM. Zlata lisica se, torej, lahko začne!

David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava: ”Letos je že 55. Zlata lisica in že 50 let je to tekmovanje za svetovni pokal. Brez dvoma gre za eno največjih tekmovanj v Sloveniji, ki smo ga lani sicer morali preseliti v Kranjsko Goro, toda letos smo prepričani, da bo Lisica spet prava, da bo v Mariboru, kjer je vedno najboljša tekma z najboljšim vzdušjem. Zavarovalnica Sava je ponosna, da lahko pri tem pomaga. Vidimo se, torej, 1. februarja spet tukaj pod Pohorjem.”

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM: ”Naša banka je izredno ponosna, da je lahko že toliko let del tega velikega dogodka, že več kot dve desetletji, da smo celo pozabili šteti. Zato bomo z veseljem zraven še veliko let. To je dobro za posel, gre tudi za našo družbeno odgovornost, da podpiramo športnike in organizatorje, toda najbolj pomembne so vrednote, ki jih Zlata lisica predstavlja, torej vrhunskost, tekmovalnost, zmagovitost, kar vse želimo naučiti tudi naše zaposlene. Tudi mi želimo biti najboljši. Zlata lisica postavlja na svetovni zemljevid tako Maribor kot Slovenijo, sporoča, da se tukaj da odlično smučati.”

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega komiteja 55. Zlate lisice: ”Hvala za zaupanje našim sponzorjem! Proračun prireditve je že nekaj let enak, okrog 1,1 milijona evrov, od tega zagotovimo z mednarodnimi pogodbami 70 odstotkov, drugo pa z domačimi sponzorji. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je potrdil, da bo pokrovitelj letošnje Zlate lisice. Tekmovanje bo letos jubilejno, saj bomo organizirali že petdeseto tekmovanje za svetovni pokal. Letos je v programu novost, da je veleslalom že v petek, zaradi odhoda tekmovalk v nedeljo na svetovno prvenstvo na Švedsko. To pa nam omogoča, da bo petek še bolj zanimiv za gospodarstvenike, ki bodo tekmovanje izkoristili tudi za medsebojna srečanja, prav tako pa si bo lahko tekmovanje prišlo organizirano ogledat tudi več šolarjev. Zato nas veseli, da se danes na Snežnem stadionu že začenja smuka in da je veliko dela pri pripravi proge že opravljenega, kar pomeni, da ne razmišljamo o nobeni varianti B, temveč smo prepričani, da bo tokratna Zlata lisica zagotovo v Mariboru. Upravljavec smučišč Marprom je obljubil, da bo pravočasno poskrbel za dovolj kakovostno snežno podlago, ne le do snežne kontrole, ki bo 23. januarja, temveč že prej. Tako bi naše smučarke lahko opravile tukaj tudi kakovosten trening. Zanj se zanima prav tako naša moška ekipa.”

Nazaj na seznam