Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Podkoren je pripravljen!

( 09. 01. 2018 )
Jutri ob 9.30 bodo tekmovalke preizkusile teren - Pripravljeno tudi vse drugo za 54. Zlato lisico, sedmič v Kranjski Gori

”Proga v Podkorenu je pripravljena! Tekmovalke jo jutri lahko preizkusijo,” je sporočil Andrej Rečnik, vodja proge, v družbi Aleša Vidica, ki je v tej vlogi na Pokalu Vitranc, tokrat pa je s svojo celotno ekipo priskočil na pomoč Pohorcem in Mariborčanom.

”Tudi vse drugo je nared za 54. Zlato lisico,” je iz Kranjske Gore sporočil direktorju Skaardalu v Zagreb generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

Jutri bodo ob 9.30 tekmovalke s prostim smučanjem preizkusile progo v Podkorenu. Žrebanje startnih številk bodo opravili na popoldanski seji vodij ekip na Bledu, kjer prebivajo vse ekipe. V soboto bo ob 9.30 v Podkorenu start prvega veleslaloma, ob 12.15 pa še start finalne vožnje. Ob enakem času (9.30 in 12.15) bo začetek tudi obeh nedeljskih slalomov.

Organizatorji, ki so se v Kranjski Gori morali odpovedati spremljevalnemu programu, predvidenem za središče Maribora, bodo dobro poskrbeli za gledalce v ciljni areni smučarskega poligona v Podkorenu. V soboto jih bodo med obema veleslaloma zabavali Frajkinclarji, v nedeljo med slalomom pa Saška Lendero. Okrog ciljne arene bo dovoljeno le parkiranje vozilom z ustreznimi parkirnimi kartoni, zato bo najboljše parkirati že v Kranjski Gori ali Podkorenu, na površinah, ki bodo označene z informacijskimi tablami in jih bodo tja usmerili policisti ali reditelji. Smučarjem, ki bodo želeli v Veliko dolino (Podkoren 2), bo dostop omogočen preko naselja Podkoren do Rateč in tu s ceste za Planico nazaj po kolesarski cesti do Velike doline.

Nazaj na seznam