Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Podkoren dobiva tekmovalno podobo

( 12. 02. 2020 )
Smučarski delavci iz Maribora in Kranjske Gore družno na progi v Podkorenu

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja, je zadovoljen. Za združeno ekipo iz Maribora in Kranjske Gore je bil včerajšnji dan na progi v Podkorenu zelo pomemben, opravili pa so ga z odliko. Celotna proga je dobro namočena z vodo in nocojšnja noč, ko so napovedane dovolj nizke temperature, jo bo še dodatno utrdila.

”S tremi skupinami delavcem smo se proge lotili hkrati, v treh delih, tako da smo jo od starta do cilja s cevmi temeljito natopili z vodo. Zdaj je že ledena in dejansko pripravljena. Vse je potekalo nemoteno in zato mirno pričakujemo naslednje dni do sobote. Zdaj se lahko posvetimo opremi proge, varnostni zaščiti in objektom na startu in cilju.”

Tri dni pred veleslalomom za 56. Zlato lisico in le štiri dni po odločitvi o osmem premiku na rezervno progo v Podkorenu, je velika selitev celotnega organizacijskega odbora opravljena. Na progi dela iz Maribora 40 smučarskih delavcev, ekipi Andreja Rečnika in Milana Šmona, gasilci in ciljna ekipa, iz Kranjske Gore pa se jim je pridružilo še 30 delavcev Pokala Vitranc. ”Dovolj nas je in vsi smo tega že vajeni,” je sklenil raport iz Podkorena Mitja Dragšič.

Na sliki: Zlata lisica v Podkorenu leta 2018. Foto Aleš Fevžer

Nazaj na seznam