Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Petri Vlhovi slalom in Zlata lisica

( 16. 02. 2020 )
Meta Hrovat na 11. mestu, Ana Bucik 21. - Smola Anne Swenn-Larsson tik pred ciljem

Po svoje je Petra Vlhova ”morala” zmagati, kajti v Podkorenu je imela največ navijačev, ki so jo oba dneva glasno bodrili. Na veleslalomu ji ni uspelo, ker je bila Alice Robinson enostavno hitrejša, na slalomu pa ji je uspelo, čeprav je bila Anna Swen-Larsson hitrejša … Toda Švedinja je tik pred ciljem, ko je že videla zmago, zapela v količek in padla skozi cilj.

Slovakinja Petra Vlhova je s tem dobila slalom, pred Švicarko Wendy Holdener, ki je po treh tretjih mestih na Zlati lisici napredovala za eno, in Avstrijko Katharino Truppe, ki je drugič v karieri stopila na slalomske stopničke, ter kombinacijo za Zlato lisico.

Slovenki sta uspeli, z enajstim (Meta Hrovat) in enaindvajsetim mestom (Ana Bucik), hkrati pa z drugim slalomom nista bili zadovoljni, saj sta si uvrstitvi s prve proge nekoliko pokvarili.

Na gostovanju 56. Zlate lisice v Kranjski Gori se je v Podkorenu zbralo okrog 5.000 gledalcev, ki so v sončnem vremenu poskrbeli za imenitno vzdušje. A svoje so dodali tudi organizatorji, saj so v osmih dneh Lisico uspešno preselili na Gorenjsko, nato pa progo tako dobro pripravili, da je bilo to najboljše tekmovanja za ženski svetovni pokal v tej sezoni.

Kombinacija za Zlato lisico: 1. Petra Vlhova (SVK), 2. Wendy Holdener (SUI), 3. Nina Haver-Loeseth (NOR) … 5. Meta Hrovat (SLO).

Nazaj na seznam