Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Petič Petra Vlhova, Ana Bucik peta

( 09. 01. 2022 )
Švicarka Wendy Holdener 29-ič na zmagovalnem odru, a spet brez zmage - Zlata lisička Petra Vlhova

Ana Bucik je na slalomu za 58. Zlato lisico z napadalnim smučanjem predvsem na zadnji strmini dosegla rezultat kariere, peto mesto. Njen napredek v tej sezoni je tako velik, da iz Kranjske Gore po zelo dobrem veleslalomu in odličnem slalomu odhaja z optimističnim pogledom proti Pekingu in bližnjim olimpijskim igram. Žal pa se nobeni drugi Slovenki ni uspelo uvrstiti na drugo progo.

Vedno večje upanje ima tudi Wendy Holdener, ki je vodila po prvem slalomu. Doslej je bila v svojih stotih nastopih na tekmah svetovnega pokala že 15-krat tretja in 13-krat druga. A žal je tudi po Kranjski Gori še vedno brez slalomske zmage. Potem ko je Mikaela Shiffrin zapela količek, Petra Vlhova ni imela milosti, ne do kranjskogorske strmine in ne do Švicarke. Čeprav se je po prvem slalomu s številko 6 pritoževala zaradi premehke proge - Holdenerjeva s številko 5 pa jo je pohvalila -, je druga proga, ko je startala kot predzadnja, očitno ni ovirala. To je bila že njena peta slalomska zmaga letos. Pravzaprav se je z odličnim smučanjem sama demantirala - druga proga je bila tako dobro pripravljena, da je lahko s številko 29 dosegla najhitrejši čas! Pa čeprav se je zatem Wendy močno trudila, a se na cilju morala ponovno tolažilno nasmehniti. Morda prihodnjič …, ko bo tridesetič napadala najvišjo stopničko.

Nedeljska slalomska tekma 58. Zlate lisice, na kateri je Petra Vlhova osvojila tudi broško zlate lisičke za skupno zmago v kombinaciji veleslaloma in slaloma, je bila ponovna zmaga mariborskih organizatorjev, ki so stotič dokazali, da Zlata lisica vedno je! Na svidenje prihodnje leto v Mariboru, 7. in 8. januarja!

Nazaj na seznam