Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Organizacija 58. Zlate lisice pod strogimi Covid protokoli

( 07. 01. 2022 )
Sporočilo Organizacijskega odbora 58. Zlate lisice

Vsi z nestrpnostjo pričakujemo jutrišnji štart veleslalom v Podkorenu, kjer se bo v naslednjih dveh dnevih odvijala 58. Zlata lisica. Žal tudi tokrat, že drugo leto zapored, zaradi stogih Covid -19 protokolov in pravil, brez gledalcev.

»Že lanska tekma je bila organizacijsko zahtevna, vendar je potekala v času delne zapore države in prepovedi prehajanja medobčinskih oziroma regijskih meja. Letošnja tekma poteka v času, ko le-teh ukrepov ni, zato organizatorji, ker so turistični kraji v okolici prizorišča polno zasedeni, vljudno prosimo, da gledalci, zaradi strogih omejitev ne prihajajo v bližino prizorišča. Tekmovanje namreč poteka pod strogimi protokoli zaradi Covid19 situacije, ki jih narekuje država, NIJZ in FIS,« je povedal Matjaž Voršič, vodja medicinske službe pri Organizacijskem odboru 58. Zlate lisice.

Celoten svetovni pokal v smučanju v okviru FIS-a poteka pod strogimi ukrepi. Organizatorji so v letošnjem letu, prav zaradi skrbi za zdravje tekmovalk, tekmovalnega in spremljevalnega osebja ter sodelujočih pri pripravi celotnega dogodka uvedli dodatne ukrepe ter se umaknili iz smučarskega središča Kranjska Gora in nočitve zagotovili v strogo nadzorovanih hotelih na Bledu, kjer so vzpostavljeni tako imenovani »mehurčki«, v katerih je osebje bele karavane popolnoma izolirano.

Kot je povedala Sanja Vuzem, koordinatorka med Organizacijskim odborom in NIJZ, »letošnja pravila, ki veljajo za celotno belo karavano, le-ta je skoraj v celoti precepljena, so zaostrena do te mere, da se vsi pred prihodom v »mehurčke« PCR testirajo ne glede na PC status. Tudi celotno organizacijsko osebje, ki prihaja v stik z njimi, je opravilo PCR teste (vsi testi so bili negativni), v celoti pa organizatorji zagotavljamo za svoje delavce dnevno HAT testiranje (na 24 ur).«

V organizacijskem odboru 58. Zlate lisice se veselimo dveh odličnih tekem. Vse navijače vabimo, da svoje tekmovalke tudi letos spodbujajo ob televizijskem prenosu.

 

Organizacijski odbor 58. Zlate lisice

Nazaj na seznam