Novice

Nedeljski veleslalom v znaku Mikaele Shiffrin

( 08. 01. 2023 )
Včerajšnji javni žreb v Kranjski Gori je zakoličil štartno zaporedje za današnji veleslalom.

 

Kot prva se bo na Vitranško strmino spustila Mikaela Shiffrin, ki bo v primeru zmage ne samo izenačila rekord števila zmag v ženskem svetovnem pokalu, temveč tudi postavila nov rekord za največ veleslalomskih zmag v zgodovini Zlate lisice. Za njo se na progo odpravita današnja drugouvrščena Marta Bassino in Tessa Worley. Domače lisičke bodo tekmo pričele iz 16. (Ana Bucik), 37. (Tina Robnik) in 53. mesta (Neja Dvornik).

 

Vstopnice za ogled tekem je mogoče kupiti na samem prizorišču, prodajnih mestih Eventima in bencinskih črpalkah Petrol. Vhod za obiskovalce se na dan dogodka odpre ob 8.30, začetek prvega teka je ob 9.30, drugi tek se nadaljuje ob 12.30.


V Kranjski Gori in Podkorenu bo v času tekem Zlate lisice veljala posebna prometna ureditev. Obiskovalcem priporočamo, da se na pot odpravijo dovolj zgodaj ter da ob prihodu upoštevajo signalizacijo uradnih oseb, ki bodo usmerjale promet, prometne policije in redarstva. Avtomobile bo možno pustiti na katerem od javnih parkirišč, od koder je le nekaj minut hoje do vznožja prizorišča v Podkorenu. Brezplačni javni parkirišči sta pod Policijsko postajo in pri krožnem prometu pred Podkorenom. Seznam javnih parkirišč najdete tudi na sledeči spletni povezavi.
 

Nazaj na seznam