Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Navijanje tudi brez gledalcev

( 15. 01. 2021 )
Prva na dobro pripravljeno progo Švicarka Michelle Gisin, zadnja Slovenka Ilka Štuhec - Od Slovenk Meta Hrovat s številko 11 - Navijanje ob progi iz zvočnikov - Startna lista

Jutrišnji veleslalom 57. Zlate lisice v Podkorenu, ki bo štirideseti za pohorski pokal in dvaintrideseti za svetovni pokal, bo odprla Švicarka Michelle Gisin, zmagovalka zadnjega veleslaloma Američanka Michaela Shiffrin pa bo sklenila sedmerico najboljših smučark na svetu. Lanska zmagovalka Kranjske Gore Alice Robinson bo imela številko 3, zmagovalka dveh (od treh) veleslalomov v tej sezoni Italijanka Marta Bassino pa številko 6. Skupaj s Slovakinjo Petro Vlhovo, ki bo startala peta, so to tudi glavne favoritinje prvega veleslaloma za 57. Zlato lisico.

Startne številke Slovenk: 11 Meta Hrovat, 20 Tina Robnik, 23 Ana Bucik, 56 Neja Dvornik, 63 Andreja Slokar in 64 Ilka Štuhec, ki bo tako startala kot zadnja.

To bo prva Zlata lisica, na kateri ne bo gledalcev. A kljub temu najboljše smučarke na svetu v Podkorenu ne bodo smučale v tišini in brez bodrenja. Za navijaško kuliso je poskrbel generalni pokrovitelj tekmovanja NLB - Nova Ljubljanska banka, ki je na Instagram profilu @nlb_slo in na Facebook profilu @NLBdd zbrala navijaške zvoke, ob progi pa postavila velike zvočnike. Gledalcev sicer ne bo, a to ne pomeni, da na 57. Zlati lisici ne bo glasnega navijanja!

Prav tako pa 57. Zlata lisica ne bo ostala brez tradicionalnega glasbenega koncerta. Tradicionalno je po žrebu štartnih številk sicer na mariborskem Trgu Leona Štuklja, tokrat, ko se je Lisica selila v Kranjsko Goro in zaradi epidemije ostala brez gledalcev, pa koncert vseeno bo, le da nekoliko prirejen. Koncert skupine King FOO bo v v živo, iz studia in le za vas, nocoj ob 20.30 uri na povezavi: https://bit.ly/2LIGJVx.

STARTNA LISTA

Foto: Aleš Fevžer / Zlata lisica

Nazaj na seznam