Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Mikaela Shiffrin za petami rekorderki Lindsey Vonn

( 29. 12. 2022 )
Po izjemni dvojni veleslalomski zmagi v avstrijskem Semmeringu se Američanka Mikaela Shiffrin vztrajno približuje naslovu najuspešnejše smučarke svetovnega pokala, ki si ga trenutno lasti njena sonarodnjakinja Lindsey Vonn.

 

V sredo si je Mikaela v Semmeringu zagotovila svoj drugi veleslalomski dvojček Audi FIS svetovnega pokala v karieri, tako da jo pri rosnih 27 letih ločijo le še štiri zmage od tega, da preseže Lindsey Vonn, in tako postane najuspešnejša smučarka svetovnega pokala. Iz drugega mesta, za svetovno prvakinjo v veleslalomu Laro Gut-Behrami (SUI), je Shiffrinova v drugem teku izvedla mojstrsko popoldansko predstavo in končala v skupnem času 2:03,51, kar je zadostovalo za njeno 79. naslov svetovnega pokala. Švicarka Gut-Behrami je z zaostankom desetinke sekunde obdržala drugo mesto kljub zahtevni drugi vožnji, medtem ko je Marta Bassino obdržala vodstvo v skupnem seštevku sezone v veleslalomu, saj je osvojila šesto zaporedno uvrstitev na stopničke.

 

Ameriška superzvezdnica ima sedaj pred očmi rekordno znamko Lindsey Vonn z 82 naslovi svetovnega prvaka, za katero ji ostane zgolj še en mejnik; smučar Ingemar Stenmark (Šved) in njegova 86. zmaga v svetovnem pokalu v karieri. Ali bo Vonnovi naslov že lahko ogrozila v januarju pa se bo odločalo tudi na tekmah 59. Zlate lisice v Kranjski gori čez malce več kot en teden.

 

Želite doživeti letošnji spust lisičk po Podkorenu? Zagotovite si vstopnice na vseh prodajnih mestih Eventima oz. na tej povezavi.

Nazaj na seznam