Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Mikaela Shiffrin z izjemno vožnjo osvojila 2. veleslalom 59. Zlate lisice

( 08. 01. 2023 )
S kar 77 stotinkami prednosti pred drugovurščeno Federico Brignone je Američanka Mikaela Shiffrin izenačila rekord za največ zmag v ženskem svetovnem prvenstvu FIS in hkrati postavila nov rekord s kar 3 veleslalomskimi zmagami na Zlati lisici.

 

Nedeljski veleslalom 59. Zlate lisice je bil dan rekordov: Mikaela Shiffrin je postala prva in edina smučarka s 3 veleslalomskimi zmagami na tekmovanjih Zlate lisice, Lara Gut-Behrami pa je prva Švicarka, ki je stala na stopničkah v Kranjski Gori. Shiffrinova je hkrati z 82. zmagami v svetovnem pokalu FIS izenačila rekord svoje sonarodnjakinje in nekdanje sotekmovalke Lindsey Vonn, ki ga bo imela priložnost premagati že čez nekaj dni na slalomu v avstrijskem Flachau. Drugo mesto je osvojila Federica Brignone, tretje pa Lara Gut-Behrami. Včerajšnja zmagovalka Valerie Grenier se je tokrat uvrstila na 6. mesto z 1.75 sekunde zaostanka za vodilno Američanko. Od slovenskih smučark je najboljšo uvrstitev tudi tokrat dosegla Ana Bucik na 10. mestu, Tina Robnik pa je drugi tek končala na 29. mestu.

 

Pokal Zlate lisice si je z najboljšim skupnim časom obeh tekem zagotovila Federica Brignone pred Mikaelo Shiffrin in Petro Vlhovo.

 

Tudi nedeljski slalom je v Podkoren privabil okoli 3.500 obiskovalcev, med katerimi so številčno (in tudi po glasnosti) izstopali predvsem slovaški navijači Petre Vlhove, ki pa tokrat žal niso imeli sreče svojo favoritko videti na zmagovalnih stopničkah.

Nazaj na seznam