Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Mikaela Shiffrin pod dežnikom

( 01. 02. 2019 )
Vreme slabo, proga pa trda, zahtevna, odlična - V finalnem veleslalomu bosta od Slovenk nastopili Meta Hrovat (8.) in domačinka Ilka Štuhec (26.)

Najboljša smučarka na svetu nima težav z dežjem, ki nagaja Zlati lisici. V dežju je dobila slalom v Mariboru že leta 2015, lani je bila najhitrejša obakrat v deževni Kranjski gori, danes pa vodi prepričljivo v deževnem Mariboru.

Tako kot Mikaele Shiffrin dež ni zmotil niti organizatorjev, ki so poskrbeli za trdo in zahtevno progo. ”Bilo je zahtevno, zato do cilja nisem imela pravega občutka, kako hitra sem,” je priznala Američanka, najboljše uvrščena Slovenka, Meta Hrovat na 8. mestu, pa je napovedala: ”Izhodišče je dobro, na drugi progi to pomeni popoln napad!” Od favoritinj sta brez uvrstitve na poledeneli progi, ki jo je boleče izkusil tudi predtekmovalec s TV kamero, ostali Viktoria Rebensburg in Federica Brignone.

Okrog štiri tisoč gledalcev je glasno spodbujalo domačinko Ilko Štuhec, ki se je hrabro spopadla z zahtevnim veleslalomom na terenu, kjer je pred dvema letoma s 14. mestom dosegla svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev v svetovnem pokalu. Čeprav se je nad zgornji del proge spustila še megla, se je uvrstila v finalno vožnjo. ”Notri sem, zdaj pa se bom potrudila, da uvrstitev še popravim,” je napovedala Ilka.

Udeležence gospodarskega foruma, ki je pred začetkom veleslaloma zjutraj potekal v Partner šotoru v ciljni areni, dež ni motil

Nazaj na seznam