Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Mikaela, Petra ali Frida, Wendy?

( 01. 02. 2019 )
Pohvale trenerjev za veleslalom in pripravljenost organizatorjev na boj z vremenom za slalom

Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjih dveh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in leta 2015 v Mariboru. In Shiffrinova je zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovnih pokal. Vse štiri, kjer ji ni uspelo, je dobila Petra Vlhova; ki je zmagovalka zadnjega slaloma za svetovni pokal pred Mariborom, v Flachauu. Obe smučarki pa sta si danes še razdelili veleslalomsko zmago za 55. Zlato lisico. Si lahko želimo še bolj zagrizen boj? Se v to bitko dveh najboljših sploh ”lahko” vmeša še tretja?

Predvsem Frida Hansdotter in Wendy Holdener se s tem zagotovo ne strinjata. Švedinja je na Zlati lisici zmagala leta 2014 (v Kranjski Gori), ko je dosegla sploh svojo prvo zmago za svetovni pokal, Švicarki pa zmaga v slalomu in veleslalomu sploh še ni uspelo zmagati (kar devetnajstkrat pa je bila v slalomu že na stopničkah, kar je nasploh ”neslavni” rekord v zgodovini svetovnega pokala!). Si glavni kandidatki za pohorsko slalomsko zmago sploh lahko želita še bolj zagrizeni nasprotnici.

Na seji vodij ekip so trenerji vseh reprezentanc pohvalili organizatorje za odlično izvedeni veleslalom. Za slalom bo bitka z vremenom še težja, saj je napovedana otoplitev. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je zagotovil, da je njegova ekipa pripravljena.

Startne številke za sobotni slalom: 1. Liensberger, 2. Hansdotter, 3. Shiffrin, 4. Schild, 5. Swenn Larsson, 6. Vlhova, 7. Holdener, … 21. Ferk, 22. Bucik, 29. Hrovat, 46. Dvornik, 56. Livk, 62. Slokar 

Nazaj na seznam