Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Meta Hrovat doma na stopničkah

( 15. 02. 2020 )
Zmaga za Alice Robinson, drugo mesto Petri Vlhovi - Odlične Slovenke: Meta Hrovat tretja, Tina Robnik šesta, Ana Bucik štirinajsta

Drugi veleslalom je bil prava grozljivka zaradi igre stotink, a le do Alice Robinson, ki je z odličnim smučanjem premagala v prvem teku vodilno Petro Vlhova, še preden je Slovakinja, ki jo je v Podkorenu bodrilo več kot tisoč rojakov, sploh startala. Toda okrog 5.000 gledalcev je v čudovitem vremenu po odlični progi že prej do prvih stopničk po dveh letih z bučnim navijanjem pomagalo domačinki Meti Hrovat. Na tretjem mestu se je izenačila s Švicarko Wendy Holdener, z le šestimi stotinkami zaostanka za kolegico iz reprezentance pa se je svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu veselila tudi Tina Robnik. Še več, tudi tretja Slovenka, Ana Bucik, je dosegla veleslalomsko uvrstitev kariere, na štirinajstem mestu.

56. Zlata lisica je na svojem osmem gostovanju v Kranjski Gori potrdila organizacijske sposobnosti mariborskih organizatorjev, ki so se rekordno hitro preselili izpod Pohorja pod Vitranc in v Kranjski Gori izvedli najboljšo tekmo svetovnega pokala v tej ”nori” zimi. S pohvalami so jih nagradile prav vse tekmovalke, saj se redko zgodi, da imajo čisto vse, od prve do zadnje številke, enako progo.

Nazaj na seznam