Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Marta Bassino premočna zmagovalka

( 16. 01. 2021 )
Tessa Worley je na drugi progi odločno napadla, toda Marta Bassino je smučala, kot da podkorenska strmina ne bi bila drsališče - Meta Hrovat deveta, Neji Dvornik prve veleslalomska točke

Tessa Worley, najuspešnejša veleslalomistka med aktivnimi smučarkami (trinajst zmag), in Marta Bassino, v tej sezoni najboljša veleslalomistka (tri zmage), sta bili na podkorenski trdi, zahtevni, ledeni progi razred zase. Zanju je bila proga za 57. Zlato lisico, na gostovanju na Gorenjskem, ”lahka”. Toda, čeprav so velike časovne razlike pokazale velike kakovostne razlike, je veleslalom Zlate lisice pokazal, kakšne proge potrebuje žensko alpsko smučanje: težke, zahtevne, selektivne, trde. Kajti, niso zmagale le trenutno najboljše, temveč so tudi mlajše smučarke odlično izkoristile priložnost, ki jim jo je ob njihovih višjih startnih številkah ponudila tako dobro pripravljena proga.

Med njimi je bila na prvem veleslalomu za 57. Zlato lisico tudi Slovenka Neja Dvornik, ki je z visoko startno številko osvojila s 23. mestom svoje prve točke za svetovni pokal. Led je prebila na najbolj poledeneli progi, zato ji bo od zdaj veliko lažje.

A najboljša Slovenka je bila, seveda, Meta Hrovat, ki je na svojem terenu na drugi progi sicer napadla, toda dovolj je bilo ”le” za potrditev devetega mesta s prve proge. Kljub temu, po slabših rezultatih in odstopih na prejšnjih tekmah, po zelo dobrem začetku sezone, velik uspeh in to prav na domači tekmi!

Da je bila to Zlata lisica, čeprav v Kranjski Gori in brez gledalcev, pa so, spet, potrdili kurenti. Seveda jih ni bilo, a so se zato toliko bolj slišali v navijaški kulisi, s katero so organizatorji pomagali smučarkam po podkorenski ledeni strmini.

Rezultati sobotnega veleslaloma za 57. Zlato lisico in svetovni pokal v Kranjski Gori

Izjave zmagovalk na novinarski konferenci

Nazaj na seznam