Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Markus Mayr: ”Žal, a ne gre …”

( 30. 12. 2021 )
Jutri predvidoma odločitev, ali bo Zlata lisica v Kranjski Gori

Markus Mayr: ”Situacija je takšna, da ne morem potrditi tekmovanja v Mariboru, 8. in 9. januarja. Žal mi je, saj sem tukaj, da pomagam, a tokrat ne morem, zaradi celotnega paketa, snežnih razmer, temperatur, vremena, napovedi … Zato moram tekmovanje v Mariboru odpovedati. Progo sem si ogledal z vodjo tekmovanja in vodjo proge, skupaj smo ugotovili, da je situacija tokrat takšna, da se ne da. Čeprav sem dobil potrditev, da so se organizatorji res trudili in v dani vremenski situaciji naredili maksimum, se tokrat ni izšlo, žal že tretjič zapored. A to ne pomeni, da smo izgubili zaupanje v Maribor!

Zdaj moramo preveriti vse druge možnosti, saj se ne sme zgoditi, da 8. in 9. januarja slaloma in veleslaloma ne bi nekje organizirali. Ena od možnosti je, da tekmovanje izvedemo v mariborski organizaciji v Kranjski Gori, tako kot lani in predlani. O tem se bom pogovoril z direktorjem Petrom Gerdolom, organizatorji pa bodo prav tako preverili s svoje strani, ali lahko izvedejo Zlato lisico v Kranjski Gori. O tem bomo najbrž odločili jutri.

Res mi je hudo zaradi te odločitve. Sem pa si ogledal tudi novo poseko na zgornjem delu in čeprav dela niso končana, je to prava smer za prihodnost. To bo odlična nova proga, ki bo dala novo kakovost tako rekreativnemu kot tudi tekmovalnemu smučanju.”

Nazaj na seznam