Novice

Lisica optimistično pričakuje ohladitev

( 06. 01. 2021 )
15 cm novega snega je razveselilo smučarje, napovedana ohladitev pa bo razveselila organizatorje 57. Zlate lisice in snežnega kontrolorja FIS

Ko je direktor ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol iz Zagreba v nedeljo potoval skozi Maribor domov v Trbiž, pogled na pohorsko poseko ni obetal tekme za Zlato lisico v Mariboru. Toda, v stalnem stiku tako z mariborskimi organizatorji in vremenoslovci, ga vseeno ni bilo strah, da bi tekma v Mariboru odpadla, saj je vremenska napoved napovedovala najprej sneg, nato pa ohladitev. In to se je tudi zgodilo!

”Zgoraj je zapadlo 15 centimetrov, pod Trikotno jaso 10, spodaj pa je le pobelilo. Toda prihaja mraz in snežni topovi so pripravljeni. Dobro kaže,” je včeraj, vodja tekmovanja Mitja Dragšič dobro razpoložen prismučal, prvič letos, po progi v dolino.

Za jutri je napovedana pod Pohorjem snežna kontrola. Proga do takrat še ne bo nared, toda … ”Ves čas sem v stiku z direktorjem Gerdolom. Tudi on je optimist, saj se vreme obrača nam v prid. Jutri se bomo odločili, kdaj bo ogled. Vsekakor pa imamo še dovolj časa, da ob ohladitvah naredimo potrebno količino snega za tekmo. Sem optimist, da bo tekma v Mariboru,” pa je optimistično še pred snežno kontrolo napovedal generalni sekretar organizacijskega odbora 57. Zlate lisice Srečko Vilar.

Nazaj na seznam