Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Izjave zmagovalk veleslaloma za 56. Zlato lisico

( 15. 02. 2020 )
Zmagovalka Alice Robinson, drugouvrščena Petra Vlhova in na tretjem mestu skupaj Meta Hrovat in Wendy Holdener

ALICE ROBINSON

»V prvem teku sem smučala zelo dobro, a z eno napako, ki me je stala vodilnega položaja po prvem teku. Bila sem tako blizu, zato sem vedela, da moram obdržati enako strategijo za drugi tek. Na drugi progi yem čutila, da smučam na svojem limitu in ob taki vožnji nikoli ne veš, kakšen bo konec. Lahko se zgodi karkoli. A ko sem prišla do konca spodnjega dela in videla, da sem vodilna, sem bila izjemno vzhičena. V Kranjski Gori sem pred dvema letoma prvič nastopila na tekmi za svetovni pokal, a se nisem uspela uvrstiti v drugi tek. Lani sem se prav v Mariboru prvič uvrstila na drugi veleslalom, in letos sem tukaj zmagala. Ti nastopi v Sloveniji imajo zato zame, za mojo kariero, poseben pomen!”

PETRA VLHOVA

”Slovenija mi je zelo všeč, nismo si popolnoma enaki, vendar smo si zelo podobni. Ker sta si državi blizu, je sem pripotovalo veliko mojih navijačev, ki so me bučno vzpodbujali in mi pričarali domač občutek. To je bila čudovita izkušnja. Proga v Kranjski Gori je nekoliko težja v primerjavi z mariborsko in  danes je bila izjemno dobro pripravljena. Ledena in težka v obeh tekih, vendar je bila odlična za tekmovanje. Težko rečem, katera proga mi je ljubša, smučanje na obeh je izziv.”

WENDY HOLDENER 

”Po prvem teku sem že vedela, da bo to zelo napeta tekma. Po napaki na ravnem predelu sem morala dati vse od sebe. Ko sem zagledala zeleno barvo, sem bila zelo srečna. Meta je smučala zelo dobro in vedela sem, da bo odločil del tik pred pred ciljem. Ko sem jo opazovala, sem bila zelo napeta in sem kar zaprla oči. Odprla sem jih ravno v trenutku, ko se je na monitorju izpisalo 00:00. To je naredilo današnji dan za nekaj posebnega, tudi zaradi bučnega navijanja njenih domačih navijačev.”

META HROVAT

”Bolj zadovoljna sem bila s prvim tekom. V drugem sem bila nekoliko nervozna, vem pa, da za dober rezultat potrebujem sproščenost. V zadnjih sekundah pa mi je vseeno uspelo, da sem bila najboljša. Ponavadi nisem najbolj ponosna nase, toda tokrat, mislim, sem lahko vsaj malo … Res sem srečna! Prav tako je pomagalo, da smo v ekipi zelo konkurenčne, a se zelo dobro razumemo. Druga drugo motiviramo in to se je danes obrestovalo. Da si delim tretje mesto, me prav nič ne moti, zaradi tega, ker je bila sreča tokrat na moji, strani, sem še bolj srečna. A zdaj je pomembno, da se do jutri dobro spočijem, kajti čaka me slalom.”

Nazaj na seznam