Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Izjave zmagovalk v slalomu

( 02. 02. 2019 )
Mikaela Shiffrin, Anna Swenn Larsson, Wendy Holdener

MIKAELA SHIFFRIN (USA)

Vsaka tekma je boj in danes smo se zaradi toplih temperatur morale še posebej boriti. S prvim tekom sem bila zelo zadovoljna, saj sem našla svoj ritem in si prismučala precejšnjo prednost. V drugem teku sem si zato lahko privoščila več svobode in se manj priganjala, a sem kljub temu odsmučala brez večjih napak.
Tempo prihodnjih dni bo precej napet - v torek nas že čaka veleslalom v Åreju, zato moremo dekleta varčevati z energijo in si premišljeno privoščiti dovolj počitka, da se regeneriramo. Veselim se prihajajočih izzivov na Švedskem in komaj čakam, da se ponovno podam na strmino.

 

ANNA SWENN LARSSON

Današnja uvrstitev je potrdila moje prepričanje, da sem v dobri formi za prihajajoče svetovno prvenstvo, zato komaj čakam, da se vrnem in pričnem priprave. Mentaliteta, s katero se podam na strmino, igra zelo pomembno vlogo in današnja uvrstitev mi je vlila dodatne samozavesti, da se bom na strmine v Åreju podala z manj treme in veliko več dobre volje. Današnja proga zaradi vremena sicer ni bila optimalna, vendar je zdržala do samega konca in občutek imam, da smo vse tekmovalke imele enake razmere za dobro uvrstitev.

 

WENDY HOLDENER

S prvim tekom nisem najbolj zadovoljna - hotela sem smučati mehko in manj tvegati, a se je to izkazalo za napačno odločitev. V drugem teku sem se v strmino tako zagnala s polno močjo in ujela dober ritem, vendar nisem mogla izničiti izgube časa iz prvega teka. Z uvrstitvijo sem kljub vsemu zadovoljna in mislim da sem se naučila pomembno lekcijo, ki mi bo še kako prišla prav v prihodnjih tekmah na svetovnem prvenstvu.
Letošnje leto imamo precejšnjo nesrečo s slalomskimi programi - skorajda vsako progo je bilo doslej zaradi visokih temperatur potrebno dodatno utrjevati. Glede na razmere so organizatorji res odlično poskrbeli za strmino in res mi je hudo, da so ravno te tri dni temperature tako nagajale.
 

Nazaj na seznam