Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Izjave zmagovalk slaloma

( 16. 02. 2020 )
1. Petra Vlhova, 2. Wendy Holdener, 3. Katharina Truppe

PETRA VLHOVA

”Moj prvi tek res ni bil najboljši in sploh ne vem, kaj se je zgodilo, zakaj mi ni šlo. Na srečo je bilo do drugega teka več časa, da sem lahko izboljšala svojo strategijo in smučala nato dosti boljše. Drugi slalom je bil povsem drugačen, čeprav so bile razmere zelo težke, toplo vreme se je vseeno poznalo, proga ni bila več tako trda in naredile so se že manjše luknje.  Pomagali pa so mi tudi rojaki, kajti res so neverjetni, da me tako množično spremljajo. To me motivira in me sili, da dam vse od sebe.”

WENDY HOLDENER

”Bila je prava borba. Na prvi progi sem naredila napako, ki me je v skupnem seštevku stala zmage. Toda gledala sem Anno, smučala je odlično in zaslužila bi si zmago, toda tako blizu cilja je naredila napako. Zato imam kar mešane občutke, ko se veselim drugega mesta. Sem pa ponosna, da sem bila oba dneva tako uspešna in za to se zahvaljujem tudi organizatorjem, ki so opravili odlično, veliko delo. Veselim se, da bomo naslednje leto spet v Mariboru, kjer je to tekmovanje doma.”

KATHARINA TRUPPE

”Kranjska Gora je moje domače smučišče, saj stanujem le 20 minut od tukaj, zato so bili danes tukaj moji bližnji in prijatelji. To je današnjo tekmo in moje tretje mesto še polepšalo. Bil je res čudovit občutek, ko sem prevzela vodstvo, seveda pa nisem še upala, da bom na stopničkah. Čestitke organizatorjem za odlično organizacijo. A tudi Slovaki so bili odlično, na trenutke se mi je zdelo, da je tekma pri njih.”

Nazaj na seznam