Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Goggia le dan po operaciji z zmago v St. Moritzu, na stopničke se vrača tudi Ilka Štuhec

( 19. 12. 2022 )
Sobotno in nedeljsko smučarsko dogajanje v švicarskem St. Moritzu je tokrat navdušilo tudi najbolj zahtevne ljubitelje zimskih športov.

Zlato medaljo v smuku si je kljub operaciji le dan pred tekmo z 43 stotinkami prednosti zagotovila Italjanka Soffia Goggia, medtem kot je srebro na veliko navdušenje slovenskih navijačev suvereno pobrala Mariborčanka Ilka Štuhec. Ilka je po več kot treh letih težkih bojev in razočaranj tako pokazala, da ima v sebi še veliko volje in moči za naskok na zmagovalni podij in tako poskrbela, da bo dogajanje na 59. Zlati lisici še bolj srčno in divje.

Z zgolj 12 stotinkami prednosti je svojo 77. zmago na nedeljskem super-veleslalomu slavila tudi vedno nasmejena Američanka Mikaela Shiffrin, ki se počasi a vztrajno približuje rekordu 82. zmag na svetovnih prvenstvih sonarodnjakinje in nekdanje sotekmovalke Lindsey Vonn. Svojo tretjo zmago v tej sezoni je Shiffrinova za las odnesla Italjanki Eleni Curtoni, ki se je uvrstila na drugo mesto pred Francozinjo Romane Miradoli.

Do 59. Zlate lisice nas tako ločijo samo še nastopi v Semmeringu (27.-29. 12.) ter zagrebškem Sljemenu (4.-5. 1. 2023). Ste si že zagotovili vstopnico za Lisico?

 

Nazaj na seznam