Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Devetič v Kranjsko Goro, enajsta selitev

( 08. 01. 2021 )
V Kranjski Gori organizacija mehurčkov po principu Planice - Sodelovanje Zlate lisice in Pokala Vitranc

”Žalosten sem, ker bo tekma v Kranjski Gori, toda vesel, da bo ostala v Sloveniji. Druge možnosti nismo imeli kot selitev,” je tekmovalni direktor tehničnih preizkušenj ženskega dela svetovnega pokala in snežni kontrolor Markus Mayr izjavil po celodnevnem sestanku z organizacijsko ekipo Srečka Vilarja in Mitje Dragšiča. Kranjsko Goro je zapustil šele zvečer, vrnil pa se bo ponovno v sredo. Mariborski organizatorji Zlate lisice so z njim dorekli vse podrobnosti o pripravi proge, na kateri je ogromno snega, ki pa ga je potrebno še dobro utrditi.

Jutri se tako že začenja delo na progi, s sodelovanjem organizacijskih odborov obeh svetovnih pokalov, mariborske Zlate lisice in kranjskogorskega Pokala Vitranc. Ne bo pa šlo le za delo na progi, temveč bo potrebno na novo organizirati tudi vse tri mehurčke, v skladu s protikoronskimi ukrepi tako FIS kot slovenskega NIJZ. Srečko Vilar: ”Uporabili bomo izkušnje svetovnega prvenstva v poletih decembra v Planici. V enem mehurčku, tako na tekmovališču kot v hotelih, bodo tekmovalke in njihovi spremljevalci, v drugem bodo novinarji in v tretjem organizatorji. Na srečo vsaj s hoteli ne bo takšnih težav kot lani, ko je bila Kranjska Gora polna in so morale tekmovalke spati na Bledu.”

Za Zlato lisico bo to v njeni skoraj 60-letni zgodovini enajsta selitev iz Maribora, po enkrat je bila v Badgasteinu (1974) in na Jahorini (1975), letošnje gostovanje pa bo deveto v Kranjski Gori (1976, 1988, 1991, 2007, 2012, 2014, 2018, 2020, 2021). Dvakrat, 1998 in 2011, je Zlata lisica odpadla.

Nazaj na seznam