Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Boljše zasneževanje, enako vreme

( 12. 12. 2019 )
Veleslalom in slalom za 56. Zlato lisico zasnežuje 21 topov

Upravitelj smučišč na Mariborskem Pohorju Marprom je poleti še izpopolnil zasneževalni sistem, tako da je tudi Zlata lisica boljše ”oborožena”. S hladilnimi stolpi je izpopolnjeno hlajenje vode za snežne topove, ki jih je tudi več. Večja zmogljivost zasneževanja je predvsem na zgornjem delu veleslalomske proge, nad Trikotno jaso. Celotno progo za Zlato lisico, s Habakuka do cilja pri hotelu Arena, tako zasnežuje 21 nizkotlačnih topov, ki dobivajo vodo iz dveh črpališč, v dolini in na Trikotni jasi.

Do 56. Zlate lisice je sicer še dovolj časa, seveda pa je zasneževanje pomembno, da se čim prej začne smučarska sezona tudi na mariborskem delu Pohorja. Snežna tovarna je omočila prvo smuko v novi sezoni pod na otroškem poligonu pod Bellevuejem že 7. decembra, pri Arehu pa se sezona začenja teden dni pozneje.

Z zasneževanjem so na snežnem stadionu začeli takoj v začetku decembra, a so v dveh dneh uspeli progo le pobeliti. Teden dni pozneje je temperatura spet padla pod ničlo, a nato je prišla spet odjuga … Zasneževanje je po novem, vreme pa nagaja po starem.

Nazaj na seznam