Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Vitranška strmina je pripravljena za spust lisičk

( 06. 01. 2023 )
S včerajšnjo uspešno snežno kontrolo je organizacijska ekipa 59. Zlate lisice dobila še zadnjo potrditev za izvedbo veleslalomskih tekem za svetovni pokal FIS v ženskem alpskem smučanju.

 

Po odpovedi 2. slalomske tekme v Zagrebu so vse oči uprte v Kranjsko Goro, kjer potekajo še zadnje priprave na sobotni in nedeljski veleslalom, na katerem se bodo pomerile ženske smučarske ekipe iz 18 držav – med njimi tudi Mikaela Shiffrin, ki bo prav v Podkorenu imela možnost postaviti nov rekord v številu ženskih zmag za svetovni pokal FIS, ki si ga trenutno z 81. zmagami (še) lasti njena sonarodnjakinja Lindsey Vonn. Tekmovanje bo na 5 kontinentov v živo prenašalo kar 18 televizijskih postaj, slovensko reprezentanco pa bodo na tekmovanjih zastopale Ana Bucik, Neja Dvornik in Tina Robnik.


Na Vitranški strmini je že vse pripravljeno za zakoličenje sobotne slalomske proge, razmere na terenu pa si je včeraj ogledal tudi predstavnik FIS-a Markus Mayr, ki je organizacijski ekipi ponovno dal zeleno luč za izvedbo tekmovanja. Slednja je, nehvaležnim razmeram navkljub, s trudom in vnemo - ter celo s pomočjo helikopterjev - uspešno utrdila in pripravila tudi zgornji del proge ter tako izpolnila vsa pričakovanja, ki jih je pri prvi kontroli zastavil direktor svetovnega pokala Peter Gerdol.
 

 

Splošne informacije

 

Vstopnice za ogled tekem bo mogoče kupiti na samem prizorišču, prodajnih mestih Eventima in bencinskih črpalkah Petrol. Vhod za obiskovalce se na dan dogodka odpre ob 8.30, začetek prvega teka je ob 9.30, drugi tek se nadaljuje ob 12.30.

 

Prisrčno vabimo tudi, da se nam 6. in 7. 1. pridružite na javnih žrebih štartnih številk, ki jih bosta dodatno popestrila nastopa EMKEJ-a na petkovem in zasedbe Leonart na sobotnem žrebu. Oba dogodka se bosta pričela ob 18.00 na parkirišču hotela Kompas, vstop na dogodke pa je brezplačen.

 

Nazaj na seznam