Novice

Zmagovalke Zlate lisice

( 02. 02. 2014 )

Frida Hansdotter

”Prve zmage sem zelo vesela, dala mi je obilico optimizma za prihajajoče OI. V zadnjem času sem precej trenirala in menim, da se je moja forma vidno izboljšala. Čeprav sem se že bila pripravljena sprijazniti z drugim mestom, sem do konca upala, da bo danes moj dan in želja se mi je naposled uresničila. Od olimpijskih iger ne pričakujem zlate medalje, saj se bom morala pomeriti s številnimi dobrimi smučarkami. A vseeno sem si zadala cilj, da sežem po kolajnah in dala bom vse od sebe, da ga bom dosegla. Vesela sem, da je v letošnji sezoni švedska ženska reprezentanca tako močna, saj si dajemo motivacijo in skupaj postajamo še boljše.”

Marlies Schild

”Z uvrstitvama sva obe zelo zadovoljni in današnja rezultata sta odlična spremljevalca za prihajajoče OI. Okoliščine niso bile optimalne – sneg je bil v drugem teku mehkejši in že vnaprej sem vedela, da ne bo enostavno. A kljub temu sem dala vse od sebe, zato sem z drugim mestom zadovoljna. Po včerajšnji odpovedi veleslaloma sem ostala optimistična in upala, da bo današnja tekma vseeno uspešno izvedena. Zelo sem vesela, da je organizatorjem uspelo, res so garali na progi. Glede Sochija pa, tri olimpijske medalje že imam, zato ne čutim takšnega pritiska kot bi ga sicer. A kljub temu seveda računam na zlato in potrudila se bom, da se moja pričakovanja uresničijo.”

Bernadette Schild

”Računala sem na uvrstitev med najboljših pet, mesta na stopničkah nisem pričakovala. Tretje mesto je odlična popotnica za Sochi in čeprav ne morem garantirati uvrstitve med najboljše tri, vseeno upam na kakšno medaljo. Zgodi se lahko karkoli, zato bom dala vse od sebe, da dosežem cilje, ki sem si jih zadala. V sestri seveda pri tem ne vidim konkurence, temveč podporo – katerakoli bo hitrejša, si bo uvrstitev zaslužila in tukaj ni prostora za zamere. Čeprav se glede olimpijskih iger veliko govori o politiki, se s temi stvarmi ne obremenjujem. Sem tekmovalka in moj cilj je trdo trenirati ter dosegati dobre rezultate. Ne vidim smisla v tratenju časa in misli o vsem dogajanju okrog Sochija, ki nima zveze s športom. Samo tja si želim prispeti in uživati v dogajanju ter dati vse od sebe.”

Nazaj na seznam