Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Zlata lisička Mihaela Shiffrin

( 02. 02. 2019 )
Organizatorji premagali vreme, Američanka pa ponovno svoje tekmice - Med Slovenkami Meta Hrovat ponovno najboljša - Odlično vzdušje in 6.000 gledalcev pod Pohorjem

Malo dežja, malo sonca in veliko Mikaele Shiffrin. Kar je naredila pred letom dni v Kranjski Gori, je v Mariboru samo potrdila. Na Zlati lisici ima Američanka že šest zmag, toda čeprav je pri njej videti vse tako lahko in preprosto, je tokrat zadihano priznala: ”Bilo je težko!” Po prvem slalomu je imela neulovljivo prednost, vseeno pa se je morala v drugem pošteno potruditi, saj sta ji Švedinja Anna Swenn Larsson in Švicarka Wendy Holdener dobro zagrozili. Slovakinja, ki jo je v Mariboru bodrilo okrog tisoč rojakov, je hotela preveč in je izgubila stopničke.

V toplem, pomladnem vremenu, je velika tudi organizatorska zmaga. Vreme jim je na slalomu nagajalo še bolj kot na petkovem veleslalomu, toda več kot 600-članski ekipi Davida Kastelica, Srečka Vilarja in Mitje Dragšiča je uspelo, da je jubilejna 55. Zlata lisica, ki je petdesetič štela za svetovni pokal, ponovno potrdila znano štajersko trmo in posledično velik svetovni ugled Lisice.

Meta Hrovat je bila na drugi progi odlična, svoj rezultat s prve proge je popravila kar za šest mest in z enajstim odsmučala svoj najboljši slalom doslej. Ana Bucik je zadržala svoje 24. mesto s prve proge.

Nazaj na seznam