Novice

Zlata lisica je pripravljena na rekord!

( 06. 01. 2017 )
Veleslalom za 53. Zlato lisico bo začela Tina Weirather - Ana Drev s številko 15 - Tina Maze bo startala s številko 34

Na Zlati lisici je vse pripravljeno za eno od najboljših tekem v dolgi ter uspešni zgodovini pohorskega pokala! Proga je odlična, Slovenke bodo na čelu z Ano Drev, lansko drugo v veleslalomu in Ilko Štuhec, v tej sezoni zmagovalko kar štirih tekem za svetovni pokal, naskakovale najvišja mesta, od svojih navijačev in tekmic pa se bo na domači tekmi od tekmovalnega smučanja poslovila ena najboljših alpskih smučark vseh časov. Tina Maze bo v jutrišnjem veleslalomu nastopila s številko 34. Na tako dobro pripravljeni in trdi progi bo tudi s to številko lahko tekmovala v svojem slogu.

Startne številke za jutrišnji veleslalom: 1. Weirather, 2. Brignone, 3. Rebensburg, 4. Worley, 5. Bassino, 6. Shiffrin, 7. Gut … 15. Drev, 31. Štuhec, 34. Maze, 35. Lavtar, 38. Robnik, 57. Hrovat.

Pod Pohorjem je torej vse pripravljeno. Najbrž še nikoli ni bilo toliko razlogov za obisk pohorske tekme in za navijanje za slovenske smučarke. Na Zlati lisici je bilo doslej v dveh dneh največ 40 tisoč gledalcev, nazadnje leta 2013, ko je pohorska lisička postala prav Tina Maze. Pred dvema letoma je na veleslalom Tino prišlo bodrit 18 tisoč gledalcev. Bo letos padel rekord?!

Pod Pohorje pridite dovolj zgodaj in toplo oblečeni. Vremenska napoved obeta sonce, toda mraz. Start prvega veleslaloma je ob 9.15, drugega pa ob 13.15. Najhitreje vas bo na snežni stadion pripeljal mestni avtobus številka 6, ki bo v soboto in nedeljo vozil brezplačno.

Nazaj na seznam